Antwerpen opgenomen in prestigieuze Condé Nast Traveler's Best Places to Go in 2024

Op 15 november 2023, over deze onderwerpen: Toerisme

Gerenommeerd reismagazine roemt diamanthoofdstad van de wereld als een van de 24 beste reisbestemmingen voor 2024

Stad Antwerpen is opgenomen in de lijst 'Best Places to Go in 2024' van het prestigieuze reismagazine Condé Nast Traveler. Dat magazine stelt elk jaar, samen met haar wereldwijd netwerk aan redacteurs, een lijst samen van de beste plekken om te bezoeken. Antwerpen prijkt volgend jaar tussen de 24 meest inspirerende reisbestemmingen ter wereld. Condé Nast Traveler roemt de diamanthoofdstad van de wereld als een verborgen parel, met een veelzijdig aanbod aan culturele activiteiten voor een weekend plezier.

Het gerenommeerde reismagazine Condé Nast Traveler maakt elk jaar, samen met haar wereldwijd netwerk van redacteurs, een selectie van reisbestemmingen die een must zijn om te (her)ontdekken. Ze maken daarbij steeds een mix van oude favorieten die de moeite waard zijn om opnieuw te bezoeken, en opkomende steden en regio’s die klaar staan ​​om reizigers te verwelkomen.

Eerder dit jaar verscheen in het magazine al een uitgebreid artikel waarin Antwerpen geroemd werd als designbestemming bij uitstek. Nog volgens dat artikel heeft de stad de allures van een metropool en biedt de stad een voedingsbodem voor creatieve kruisbestuivingen op vlak van mode, design, kunst en cultuur. Het magazine roemt de koekenstad als creatieve broedplaats met bruisende hotels en een hoogstaande culinaire scene. Kunst- en cultuurfanaten halen hun hartje op in de vele prachtige musea die de stad telt.

Schepen voor toerisme Koen Kennis is in z’n nopjes met de publicatie van het artikel en de opname van Antwerpen in de prestigieuze lijst: "Vooral om de erkenning die Antwerpen krijgt als een veelzijdige reisbestemming. Er zijn weinig steden waar je op zo’n relatief kleine oppervlakte een dergelijk groot aanbod vindt qua shopping, cultuur, eten en drinken, fijne hotels,... Ik zie dit ook als een beloning voor het harde werk van onze toeristische sector. Dit sterkt ons om Antwerpen actief te blijven promoten in het buitenland."

De volledige lijst 'Best Places to Go in 2024' staat online en kan je hier raadplegen: https://www.cntraveler.com/story/best-places-to-go-in-europe-2024.

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is