Antwerpen skatehoofdstad in september

Op 7 september 2018, over deze onderwerpen: Sport

Op zaterdag 8 september, zondag 16 september en in het weekend van 21 tot en met 23 september organiseert de Belgian Skateboard Associaton, in samenwerking met Sporting A, niet minder dan 3 spectaculaire skate-events aan de Jordaenskaai. Het Nokia BK Skateboarden, de finale van de King of Districts-tour en de Nokia Antwerp Skate Contest brengen lokale, nationale en internationale skatetoppers naar de Antwerpse binnenstad. De toegang voor deze evenementen is volledig gratis.

Tijdens de maand september zorgt de Belgian Skateboard Association samen met Sporting A ervoor dat de Jordaenskaai in Antwerpen het decor wordt voor iedereen die de beste skaters van het moment aan het werk wil zien. De start van deze skateboardmaand wordt gegeven met het Belgisch Kampioenschap street skateboarden op zaterdag 8 september. Daarna volgen nog de finales van de King of Districts-tour en de Nokia Antwerp Skate Contest met nationale en internationale topskaters.

“Als stad Antwerpen blijven we met Sporting A investeren in de skatesport”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Zeker nu skateboarden een officiële sport is op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, konden we als één van de 23 Olympische steden niet achterblijven. We zijn fier dat we het eerste Belgisch Kampioenschap dat kans geeft op een deelname aan de Olympische Spelen, in Antwerpen kunnen organiseren. Met drie skateboardwedstrijden in september kunnen we ons ook verder profileren als dé hoofdstad voor de urban sports in de Benelux.”

Nokia BK Skateboarden – street ( zaterdag 8 september)

Tijdens het BK strijden de deelnemers niet alleen voor de Belgische titel, maar ook voor de kans op een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. De deelnemers zullen dus alles uit de kast halen om de jury ervan te overtuigen dat zij bij de beste skaters van België horen.

Programma:

Voormiddag: mogelijkheid om vrij te skaten op het professionele skateparcours aan de Jordaenskaai
De wedstrijden starten om 13.30 uur in 3 categorieën:

Amateurs (-12, -15 en +16): 13.30 - 15.45 uur
Dames: 15.45 - 17.45 uur
Heren: 18 – 21.45 uur

Meer info op www.nokiabkskateboarden.be

Finales van de King of Districts-tour (zondag 16 september)

King Of Districts is een skatewedstrijd voor aanstormend talent. De wedstrijd loopt over vijf edities tussen mei en september in verschillende districten in Antwerpen. Een professionele jury geeft de deelnemers punten. Die punten worden opgeteld en na de laatste stop, op zondag 16 september op het skateparcours aan de Jordaenskaai, zal er slechts één persoon skatekoning van Antwerpen zijn. De winnaar krijgt, naast eeuwige roem, ook een wildcard voor de Nokia Antwerp Skate Contest. Daar kan hij zich meten met de pro’s.

Meer info op www.nokiaantwerpskatecontest.be of klik hier voor de rechtstreekse link.

Nokia Antwerp Skate Contest (weekend van 21, 22 en 23 september)

Deze wedstrijd is dit jaar reeds aan zijn twaalfde editie toe. Hiermee is het de derde langstlopende skatecompetitie in Europa. Nationale en internationale professionele skaters zakken maar al te graag af naar Antwerpen om deel te nemen aan deze competitie. Het totale prijzengeld voor het volledige weekend bedraagt 10.000 euro.

Vrijdag 21 september wordt een voorproefje van het weekend. Verschillende professionele skaters komen het skateboardparcours aan de Jordaenskaai al een eerste keer uittesten.

Zaterdag 22 september

Als opwarmer trekt de Nokia Antwerp Skate Contest de stad in. Tussen 12 en 13.30 uur tonen de skaters hun eerste tricks op het basketbalplein ter hoogte van de Van Immerseelstraat 61, vlakbij het Centraal station.
Vanaf 14 uur gaat het richting Jordaenskaai, waar de eerste kwalificatie-runs worden afgewerkt op het skateparcours.
Demo’s van het Primitive Skateboarding Team + signeersessie (met gratis posters) tussen 17 en 18 uur
Als afsluiter van de dag verhuist iedereen van 19 tot 22 uur naar de skatebowl in Park Spoor Noord, waar de skaters met de beste tricks nog 3.000 euro extra prijzengeld kunnen verdienen.

Op zondag 23 september worden vanaf 13 uur de halve finales en de finales gereden. De uiteindelijke winnaar van de Nokia Antwerp Skate contest wordt om 18 uur bekend gemaakt.

Meer info op www.nokiaantwerpskatecontest.be of klik hier voor de rechtstreekse link.

Skateparcours nog twee weken beschikbaar om gratis te komen skaten

Na het Belgisch Kampioenschap op 8 september, blijft het professionele skateparcours aan de Jordaenskaai nog tot en met 23 september beschikbaar om gratis te skaten. Op weekdagen kan dit tot 21 uur. In het weekend wordt het parcours vrijgegeven wanneer er geen wedstrijd is.

Skateboardinitiaties voor lagere schoolstudenten

De Belgian Skateboard Association en Sporting A kijken al uit naar de volgende generatie skaters. Tussen 10 en 21 september organiseren zij kwalitatieve en uitdagende skatelessen tijdens de schoolweek. De lessen zijn gericht op scholieren vanaf het derde leerjaar tot en met het zesde jaar secundair en vinden plaats op het skateparcours aan de Jordaenskaai. In sessies van 2 uur staat er per 12 leerlingen een erkende lesgever ter beschikking van de groep. Scholen kunnen inschrijven op dit aanbod via de website www.klasopstap.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Iedereen is welkom aan de Jordaenskaai om naar deze uitzonderlijke reeks van skatewedstrijden te komen kijken, de sfeer op te snuiven of zelf het skateparcours uit te proberen. De toegang voor deze drie skate-evenementen is gratis.

Verantwoordelijke: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is