Antwerpen wordt lid van Strong Cities Network

Op 11 december 2015

Het college bevestigde vandaag dat de stad Antwerpen lid wordt van het Strong Cities Network. Dit is een internationaal netwerk waarbinnen lokale overheden kennis uitwisselen over de aanpak van gewelddadig extremisme.

Het Strong Cities Network is een wereldwijd netwerk van lokale overheden. De leden van het netwerk wisselen kennis en inspiratie uit over de aanpak van gewelddadig extremisme. Zo willen ze de gemeenschapsgerichte aanpak van deze problematiek versnellen en verbeteren.  Het netwerk werd op 29 september 2015 gelanceerd tijdens een conferentie van de Verenigde Naties. Onder de leden zijn steden als New York, London, Rotterdam, Stockholm en Tunis.

Dankzij dit lidmaatschap krijgt Antwerpen toegang tot een grote hoeveelheid aan informatie, best practices en innovaties in de aanpak van extremisme. Dit maakt het gemakkelijker om methodes van andere steden te integreren in de eigen aanpak of zelf innovaties aan te reiken.

Het lidmaatschap geeft medewerkers van de stad ook de kans om ervaringen te delen met hun buitenlandse collega’s en talloze experten. Zo kwamen eind november meer dan 300 vertegenwoordigers uit een 30-tal landen samen in het Deense Aarhus. Tijdens dit eerste regionale event van het Strong Cities Network stond de aanpak van radicalisering op het programma.

De stad Antwerpen zal per activiteit of onderwerp van het netwerk nagaan of ze een bijdrage kan leveren.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is