Antwerpenaars sturen elkaar ‘A wensen’ via televisie

Op 29 december 2020

Door de huidige coronamaatregelen kunnen Winter in Antwerpen en het eindejaarsvuurwerk niet doorgaan. Om het nieuwe jaar goed te starten en alle Antwerpenaars van op afstand toch dichter bij elkaar te brengen, werkte de stad een alternatief uit. Het tv-programma ‘A wensen’ zal op 1, 2 en 3 januari uitgezonden worden op ATV. Het toont wensen van Antwerpenaars aan Antwerpenaars en de sfeervol versierde stad.

Dit jaar geen Winter in Antwerpen of vuurwerk om het nieuwe jaar in te gaan. Toch wil de stad Antwerpen graag alle inwoners figuurlijk dichter bij elkaar brengen. Daarom ontwikkelde ze een alternatief om nieuwjaar te vieren.

De stad biedt met ‘A wensen’ een hartverwarmend tv-programma aan op het kleine scherm en in de eigen bubbel. In deze uitzending brengen Antwerpenaars hun wensen voor familie, vrienden, collega’s, buren of stadsgenoten. Na een oproep stuurden bewoners massaal filmpjes met hun nieuwjaarswensen in, gefilmd met de eigen smartphone of tablet. Maar daarnaast neemt de uitzending kijkers ook mee door de mooi versierde straten van Antwerpen en wordt onder andere halt gehouden bij woonzorgcentra, stadsdiensten, een kinderkoor … De Strangers zorgen met het officieuze Antwerpse volkslied ‘Antwarpe’ voor een streepje muziek. Het is een programma door Antwerpenaars voor Antwerpenaars.

Het programma wordt uitgezonden op ATV:

  • vrijdag 1 januari
  • tussen 11 en 15 uur
  • ’s avonds na de Nieuwjaarsconference van Bert Gabriëls die start om 21 uur
  • zaterdag 2 januari tussen 15.30 en 18.30 uur
  • zondag 3 januari tussen 15.30 en 18.30 uur. 

Antwerpse Lichtjes

Bewoners kunnen nog steeds met lichtjes tonen dat ze aan elkaar denken. Om de wintermaanden een warme uitstraling te geven en Antwerpenaars een hart onder de riem te steken, stak de stad Antwerpen de kerstverlichting al vroeger aan. Ze lanceerde ook een warme oproep naar haar bewoners om hun gevel te versieren of lichtjes voor het raam te zetten en zo Antwerpen te laten schitteren. Door mee te doen, tonen bewoners meteen ook aan hun buren, familie, vrienden én alle stadsgenoten dat ze aan hen denken. Bewoners kunnen hun gevel of lichtjes ook delen op sociale media met de hashtag #AntwerpseLichtjes. Zo kan echt iedereen, ook van op afstand, meegenieten van een magisch verlichte stad en maakt iedereen samen de winter en de start van het nieuwe jaar warmer en lichter voor elkaar.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is