‘Antwerp’s Most Brilliant’ breidt uit

Op 9 mei 2022, over deze onderwerpen: Diamant

Drie juweliers ontvangen vandaag voor het eerst het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant', en van vijf juweliers werd de geldigheid van het label verlengd. Al deze juweliers voldoen aan strenge voorwaarden en verzekeren daarmee kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. In totaal telt de stad nu 26 locaties met het label in de etalage, waar consumenten in alle vertrouwen een juweel kunnen kopen.

Een juwelier die het label ‘Antwerp’s Most Brilliant’ wil behalen, moet aan strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoen. Kiwa, een onafhankelijk controleorgaan, gaat aan de hand van een tiental criteria na of de juwelier in aanmerking komt. Het behaalde label is 2 jaar geldig, en kan na een audit telkens met eenzelfde periode worden verlengd.

De 3 nieuwe ‘Antwerp’s Most Brilliant’-juweliers zijn:

Nathalie Perneel (afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, met zaak op het Zuid);
stAen (expo- en atelierruimte van Stijn Van der Auwera op het Eilandje);
Geretti (familiezaak in Hotel Hyllit Gallery vlak bij Antwerpen-Centraal).

De 5 juweliers die het label voor een nieuwe periode van 2 jaar mogen dragen, zijn: Gerhild Kirchner, Joaillerie du Centre, Nico Taeymans, Rembrandt Jordan en RÖELL Jewellery.

Samen met het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de Federale Overheidsdienst Economie en Ars Nobilis - de Belgische Federatie voor Juwelen en Uurwerken - versterkt stad Antwerpen met dit label haar imago als werelddiamantcentrum.

Antwerpen als creatieve diamant- en juwelenstad in de kijker

Het kwaliteitslabel staat centraal in een grote marketingcampagne om Antwerpen als creatieve diamant- en juwelenstad in de kijker te zetten. Alle ‘Antwerp’s Most Brilliant’-juweliers worden voorgesteld in een 5-talige brochure, en worden gepromoot op buitenlandse beurzen en tijdens persbezoeken. Een aantal juweliers maakt ook deel uit van DIVA´s diamant- en juwelentour, een wandeling met podcast in de omgeving van het museum.

Peter Wouters, schepen voor diamant: “Dankzij de 3 nieuwkomers kunnen 26 locaties in de stad nu met gepaste trots ‘Antwerp’s Most Brilliant’ uithangen. Dit toont meer dan ooit de aantrekkingskracht, de relevantie en de meerwaarde van ons kwaliteitslabel aan. Als stad zijn we op onze beurt fier op deze juweliers. Samen versterken ze het imago van Antwerpen als werelddiamantcentrum en thuishaven voor creatief talent. Dankzij het label kunnen onze partners ook klanten en zakenrelaties objectief doorverwijzen naar juweliers die aan de top staan qua betrouwbaarheid, productkwaliteit en service.”

Checkpoint Diamond als bijkomende kwaliteitsgarantie

In september 2021 stelde de stad juwelier Orsini Diamonds aan als onafhankelijk controlepunt voor diamanten en juwelen aangekocht in Antwerpen. Klanten kunnen een snelle en gratis controlecheck laten uitvoeren op echtheid en kwaliteit ​ in het geval van een aankoop bij een juwelier zonder het ‘Antwerp’s Most Brilliant’-label. Met dit project dat 1 jaar op proef loopt, wil de stad consumenten beschermen en malafide handelaars ontmoedigen. Het Checkpoint Diamond bevindt zich op de De Keyserlei 32 in Antwerpen.

Alle info over het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’ en tips voor de aankoop van een diamant zijn te vinden op www.antwerpsmostbrilliant.be.

Peter Wouters - Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is