Antwerpse gemeenteraad voortaan online te volgen

Op 11 december 2015, over deze onderwerpen: Digitalisering

De zittingen van de Antwerpse gemeenteraad zijn binnenkort rechtstreeks te bekijken via de website van de stad. De primeur is weggelegd voor de gemeenteraad van 14 december. Ook achteraf blijven de beelden beschikbaar.

Een gemeenteraadszitting is voor iedereen openbaar. Maar wie de debatten wil volgen, moet daarvoor naar het stadhuis gaan. Vanaf de gemeenteraad van 14 december is dat niet meer nodig. Iedereen kan dan van op een toestel met internetverbinding de zitting live meemaken.

Ook na afloop kunnen alle beelden nog bekeken worden op de website van de stad. Er is een zoekfunctie op agendapunt, de naam en de partij van de spreker verschijnen telkens in beeld, en er is een rechtstreekse verwijzing naar de genomen besluiten.

Met deze livestream van de gemeenteraad  lost het stadsbestuur een concrete belofte in uit het bestuursakkoord. De stad hoopt hiermee de burger beter bij het democratische debat en de beleidsvoering te betrekken.

Zowel de livestream van de gemeenteraad als de gearchiveerde beelden zijn te bekijken op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/openbaarheid-van-bestuur.

Voor het realiseren van de livestream werkt Antwerpen samen met Proximus en Streamovations. Streamovations zorgde voor de technische uitbouw van het project. Proximus stelt zijn servers ter beschikking zodat tot 20 000 kijkers tegelijk een live-uitzending kunnen volgen.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is