Antwerpse kinderen spelen volop buiten op de Buitenspeeldag

Op 13 april 2018, over deze onderwerpen: Jeugd

Tijdens de elfde editie van de Buitenspeeldag op woensdag 18 april vinden er naar goede gewoonte in alle Antwerpse districten leuke buitenactiviteiten plaats. Een spookhuis, thaiboksinitiaties, een high tea, een sprookjesbos… en nog veel meer.

Al voor de elfde keer kunnen kinderen op 18 april een hele woensdagmiddag buiten ravotten en sporten tijdens de Buitenspeeldag. In elk district valt van alles te beleven. Bedoeling van deze dag is kinderen aanmoedigen om meer buiten te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving.

Er staan tal van activiteiten op het programma. Swingen op de Kidsdisco in de districten Antwerpen en Merksem, griezelen in een spookhuis in Berchem, skaten in Berendrecht, deelnemen aan thaiboksinitiaties in Borgerhout en picknicken in Deurne, om er een paar te noemen. In Ekeren komen sprookjes tot leven en in Hoboken kunnen sportieve deelnemertjes zich uitleven op onder andere een airtrack en met een bunjeerun. In Wilrijk staat de Buitenspeeldag dan weer in het teken van een reis rond de wereld met activiteiten uit alle windstreken: van Highland Games en kung fu tot een high tea.

Op www.antwerpen.be vinden geïnteresseerden het volledige programma voor de Antwerpse Buitenspeeldag. Klik hier voor de rechtstreekse link. Ook op www.buitenspeeldag.be staat heel wat informatie.

Buiten spelen in Antwerpen

Naast de klassieke speeltuinen is er in Antwerpen zo’n 10.000.000 vierkante meter aan speelplezier: speelbossen, (natuurlijke) speelterreinen, skateterreinen, parken, sportterreinen en pleintjes. Al deze plekken zijn te vinden op www.antwerpen.be/buitenspelen. Met het overzicht wil de stad kinderen en ouders motiveren om ook na de Buitenspeeldag nog meer buiten te spelen. 

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid. De 4 televisiezenders gaan op woensdag 18 april van 13 tot 17 uur op zwart. 

Verantwoordelijken: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is