Antwerpse sportlaureaten gevierd op ‘Sporting A-wards’

Op 16 maart 2024, over deze onderwerpen: Sport

Op vrijdagavond 15 maart vierde stad Antwerpen tijdens de jaarlijkse ‘Sporting A-wards’ de buitengewone sportieve prestaties van haar atleten en sportclubs in 2023. Deze keer werden maar liefst 44 atleten en 11 sportclubs gehuldigd. 

Elk jaar brengt Sporting A hulde aan de Antwerpse (top)sportatleten en -clubs met een bruisende, avondvullende awardshow. Dit jaar vond dat evenement plaats in Play Zuid, waar de atleten en sportclubs op het podium in de bloemetjes werden gezet voor hun fantastische en inspirerende prestaties van het afgelopen jaar. Er was tijdens de show ook ruimte voor beleving en entertainment, met een liveband en een gepersonaliseerde award voor elke laureaat. 

“Het Antwerpse sportjaar 2023 was er weer eentje om (dank) u tegen te zeggen. Het tempo waaraan de sportieve successen van de band rolden was dermate verschroeiend dat Sporting A meer dan de handen vol had om alles bij te houden”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Gezien de ambitieuze aard van het Antwerpse beestje zullen onze (top)sportambassadeurs de teugels niet laten vieren, maar vanavond mocht de riem er toch even af, en was het hoog tijd om die tientallen successen samen te vieren. Zo’n gala-avond draait om veel meer dan een blijk van appreciatie voor inspirerende sportieve prestaties. Door iedereen samen te brengen in een gezellige en ongedwongen sfeer kan men ook de mens achter de atleet beter leren kennen en waarderen. Zo willen we het groepsgevoel nog meer versterken en verder bouwen aan een (h)echte Antwerpse sportgemeenschap.” 

Peter Wouters - Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is