AP Hogeschool neemt Inovant over

Op 29 juni 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

AP Hogeschool Antwerpen neemt alle activiteiten van Inovant over van de provincie Antwerpen. Inovant is de partner van de lokale besturen in de provincie Antwerpen op het vlak van leren en HRM.

“Inovant is de kampioen van de provincie op het gebied van vorming en innovatie. Onder de vleugels van de AP Hogeschool krijgen ze de kans verder door te groeien. Als provincie zijn we ervan overtuigd dat de academische versterking van de opleiding en het opentrekken van het aanbod naar andere doelgroepen in heel Vlaanderen unieke opportuniteiten biedt”, licht gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens toe. ” De inbedding van Inovant in de AP Hogeschool is een terechte promotie naar eerste klasse .”

Inovant is dé opleidingspartner voor de 69 lokale besturen in de provincie Antwerpen. Ook hulpverleningszones, politiezones, intercommunales en zorgverenigingen kunnen bij Inovant terecht. In 2019 organiseerde Inovant 145 open opleidingen voor bijna 2.000 deelnemers en 70 opleidingen op maat van een bestuur. Inovant zoekt altijd naar het meest gepaste antwoord op de noden van lokale besturen wat betreft beleid en organisatie, grondgebonden thema’s, HRM, financiën en aankoop, zorg en welzijn, ….

“AP Hogeschool wil meer en meer expertisecentra uitbouwen die maatschappelijk relevant zijn. De overname van Inovant past perfect in die ambitie”, aldus Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool Antwerpen. “Het hele aanbod zal vanaf 2020 verder ontwikkeld worden onder de vlag van onze hogeschool. We willen het ook opentrekken naar andere doelgroepen. Inovant wordt zo verder uitgebouwd tot een expertisecentrum voor vorming en onderzoek voor lokale besturen.”

AP Hogeschool zal Inovant huisvesten op campus Spoor Noord vanaf januari 2022. Tot dan kan je het expertisecentrum vinden in de huidige vertrouwde stek, het Coveliersgebouw.

Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is