App Born in Antwerp haalt goud op MIXX Awards

Op 24 oktober 2016, over deze onderwerpen: Digitalisering

De app van Born in Antwerp behaalde afgelopen donderdag goud op de MIXX Awards in de categorie ‘Best Mobile App’.

De ‘Marketing and Interactive Excellence Awards’  (MIXX Awards) van IAB beloont de beste digitale campagnes van het jaar. Vier jury’s van experten beoordelen acht verschillende categorieën. De app van Born in Antwerp haalde goud in de categorie ‘Best Mobile app’, die de meest creatieve en innovatieve mobiele app beloont. Daarbij haalde de stad het van grote spelers, namelijk van de CamerApp van Telenet en de Bancontact App 2.0. Het communicatiebureau Shtick dat de app creëerde, ging aan de haal met de Most Promising Agency Award.

Het stadsfestival ‘Born in Antwerp. Harbour of Creativity’ zette van april tot oktober 2016 het creatieve talent dat aanwezig is in de stad in de spotlights met een uitgebreid programma vol nationale en internationale topevenementen. In het kader daarvan gaf de stad opdracht aan communicatiebureau Shtick (ook geboren in Antwerpen) om een app te creëren die paste bij Antwerpen als broedplaats van creativiteit.

Om de app een eigenzinnig en persoonlijk kantje te geven, werd gekozen om te werken met een slimme bot als rode draad: Bo. Gebruikers konden in dialoog gaan met de bot die hen als een persoonlijke gids leidde door alles wat Born in Antwerp te bieden had. Daarnaast gaf Bo ook weetjes mee over creatieve Antwerpse plekken en ideeën die in de koekenstad zijn ontstaan, en maakte de bot zelfs grapjes. Hoe meer de gebruiker met de bot in gesprek ging, hoe beter Bo hem leerde kennen en hoe gerichter de informatie werd. Via een parcours konden gebruikers bovendien creatieve plekken ontdekken en een agenda gaf een overzicht van alle evenementen. De app bood ook een creatief spel dat de creativiteit van Antwerpen door de eeuwen heen weergaf.

Ook bij volgende themajaren zal de stad inzetten op het ontwikkelen van creatieve en gebruiksvriendelijke apps.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Philip Heylen, schepen voor economie en cultuur

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is