Archeologiedagen 2022: ontdek het Provinciaal Archeologisch depot

Op 13 mei 2022, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme)

Tijdens de Archeologiedagen ontdek je van 20 tot 22 mei verspreid over heel Vlaanderen alle aspecten rond archeologie. Op 22 mei zet het Provinciaal Archeologisch Depot zijn deuren open voor het grote publiek. Schrijf je in voor een rondleiding en ontdek ter plaatse hoe boeiend een depot kan zijn.

Voor de vijfde keer op rij organiseren de vijf Vlaamse provincies i.s.m. de Vereniging van de Vlaamse Provincies (VVP) en het Forum Vlaamse Archeologie (FVA) de Archeologiedagen. De provincies nemen daarbij vooral een coördinerende rol op.

Gedeputeerde Luk Lemmens kijkt uit naar deze lustrum-editie: “Tijdens de Archeologiedagen zetten heel wat spelers uit het archeologische landschap hun deuren open. Zij brengen de fysieke overblijfselen maar ook de verhalen van een lang vervlogen tijd dichter bij. Dit jaar kunnen we met de dienst Erfgoed ook zelf deuren openen. Dat mag je letterlijk nemen: op 22 mei staat ons nieuwe Provinciaal Archeologisch Depot aan de Noordersingel voor het eerst open om jullie te verwelkomen. Je kan er een rondleiding volgen en onze zeer toegankelijke brochures, ‘kijkkasten’ en educatieve pakketten ontdekken. Hier doe je misschien wel inspiratie op om archeologie ook in jouw gemeente in de kijker te zetten!”

Rondleiding

Ben je benieuwd naar wat we allemaal bewaren in het depot? Welke weg een vondst aflegt tot ze bij ons in bewaring komt? Welke boeiende verhalen vondsten vertellen? Schrijf je dan in voor een geleide rondleiding door onze professionele collega’s van de dienst Erfgoed.

Ook in andere gemeenten vinden er tal van activiteiten plaats. Workshops, wandelingen en lezingen van Bornem tot Kasterlee laten je kennismaken met het verleden onder je voeten!

Beleidsverantwoordelijke: Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onroerend Erfgoed

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is