Beleef de AG Antwerp 10 Miles virtueel

Op 22 april 2021, over deze onderwerpen: Sport

Op de fysieke editie van de AG Antwerp 10 Miles is het nog wachten tot zondag 10 oktober. Om de loophonger tussentijds te stillen steekt de organisatie het grootste loopfeest van Vlaanderen in een virtueel jasje. Met de Virtual AG Antwerp 10 Miles krijgen de deelnemers komend weekend een uitdagende, coronaveilige en interactieve loopervaring voorgeschoteld waarbij ze het parcours en de unieke sfeer van de 10 Miles virtueel ontdekken en beleven.

Antwerpen en 10 Miles zijn vergroeid met elkaar. De 10 Miles heeft Antwerpen mee op de kaart gezet als een echte loopstad. Duizenden Antwerpenaren stoften de loopschoenen af en kregen de  loopmicrobe te pakken. Het laatste weekend van april staat naar goede gewoonte in het teken van  de AG Antwerp 10 Miles. Voor het tweede jaar op rij is het coronavirus echter de spelbreker voor het grootste loopevenement van Vlaanderen. In afwachting van de naar het najaar verplaatste 35ste editie kunnen de 10 Miles-adepten hun loopbenen testen op de Virtual AG Antwerp 10 Miles. De deelnemers lopen in de eigen buurt of op hun favoriete trainingsparcours en worden via de eenvoudig te downloaden MyTrace-app tegelijk ondergedompeld in de unieke sfeer eigen aan de 10 Miles.

Audiobeschrijvingen

Het virtuele element zit hem vooral in de audio-ervaring. Met een beetje goede wil en enige fantasie waant de loper zich op het parcours van de echte 10 Miles: van Linkeroever naar ‘t Stad door de Kennedytunnel, langs de Kaaien, door de Waaslandtunnel. Lopers worden virtueel op sleeptouw genomen door het ritmisch handgeklap, de massa toeschouwers langs het parcours en de opzwepende beats van tientallen dj’s. De vocale steun van de supporters sleurt de lopers traditioneel door de moeilijke momenten en kan wel eens het verschil maken om de persoonlijke besttijd te verbeteren. Wel, ook daar heeft de organisatie aan gedacht. Familie en vrienden kunnen via de app vooraf supportersboodschappen inspreken en zo hun favoriete loper een extra boost geven. Voor de echte competitiebeesten gaat de organisatie zelfs nog een stapje verder. Via de app kan de loper een startwave kiezen en zich virtueel meten met de concullega’s. Na afloop van de challenge kan de loper pronken met zijn/haar prestatie door de gelopen tijd en de virtuele medaille te delen op socialmediakanalen.

Totaalbeleving

“Veel lopers hebben in deze coronatijden al aardig wat eenzame kilometers op de tellers en zijn intussen aan een derde paar loopschoenen toe. Niets kan tippen aan het geweldige origineel of de adrenaline simuleren die door je lijf giert wanneer je over de volgepakte Scheldekaaien loopt, maar deze Virtual AG Antwerp 10 Miles komt qua totaalbeleving zeker in de buurt”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Ik moedig iedereen dan ook aan om een plekje te reserveren in het ‘grootste virtuele startvak van ’t Stad’. Meteen een prima voorbereiding voor het echte werk in oktober. Dan palmen de lopers, amper een maand na de Port of Antwerp Night Marathon, hopelijk opnieuw ’t Stad in en mag Antwerpen zich opmaken voor een nieuwe collectieve runner’s high op de AG Antwerp 10 Miles.”

Inschrijven kan via de website van het evenement: https://www.letsmove.com/event/virtual-ag-antwerp-10-miles?utm_medium=we...

Deelnemers hebben de keuze uit twee challenges: de AG Antwerp Short Run van 6 km of de AG Antwerp 10 Miles over 16 km.

Peter Wouters - schepen bevoegd voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is