BV’s brengen met een plaatje ingezonden wensen over aan senioren

Op 7 januari 2021, over deze onderwerpen: Senioren, Welzijn

Radio Minerva draait in samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen elke weekdag van 10 tot 12 uur verzoeknummers: zo kan iedereen zijn beste wensen overbrengen aan de bewoners in de woonzorgcentra en serviceflats en de klanten van de thuisdiensten van Zorgbedrijf Antwerpen. BV’s als Leen Dendievel, Mitta Van der Maat en Slongs lezen de wensen voor op de Antwerpse radiozender.

Radio Minerva draait nog tot eind januari elke weekdag verzoeknummers van en voor de klanten van Zorgbedrijf Antwerpen. Tal van BV’s zetten in samenwerking met acteur Steven De Lelie, tevens dienstencentrumcoördintor van Groen Zuid, mee hun schouders onder het initiatief.

De radiopresentatoren krijgen de hulp van enkele BV’s die met plezier tijd vrijmaken om de ingezonden wensen te komen voorlezen tijdens ‘Wens het met een plaatje’. Heel wat BV’s belden bovendien live in op de radio om een plaatje aan te vragen en senioren een hart onder de riem te steken, onder meer Luc Caals, Garry Hagger, Davy Gilles, Leen Dendievel, Udo, Simonne Peeters, Walter Van de Velde, burgemeester Bart De Wever en premier Alexander De Croo.

Sinds Zorgbedrijf Antwerpen eind 2020 samen met Radio Minerva het initiatief nam om senioren met een plaatje het beste te wensen, zijn al 600 nummers gedraaid op Radio Minerva. Dat brengt de teller in totaal op 1600 verzoeknummers, want ook tussen maart en mei was hetzelfde programma al een groot succes. Corona verhindert ons dan misschien om samen te zijn, maar niet om aan elkaar te denken en mekaar een hart onder de riem te steken.

De volgende gasten presenteren de komende weken ‘Wens het met een plaatje’ mee op Radio Minerva met dj Danny Van Tichelen:

  • maandag 11 januari: Leen Dendievel;
  • woensdag 13 januari: Slongs;
  • maandag 18 januari: Camilia Blereau;
  • maandag 25 januari: Mitta Van der Maat;
  • woensdag 27 januari: Udo.

‘Wens het met een plaatje’ is nog tot en met 31 januari elke weekdag van 10 tot 12 uur te beluisteren op Radio Minerva op 98.0 FM en op de website van Radio Minerva.

Een plaatje aanvragen kan op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/wens-het-met-een-plaatje.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is