Café tijdelijk dicht wegens drughandel

Op 27 oktober 2017, over deze onderwerpen: War on drugs

Het college bevestigde vandaag het besluit van de burgemeester om een café aan de Florastraat in Borgerhout te sluiten wegens drughandel. Het café moet gedurende twee maanden dicht.

De politie had sterke aanwijzingen van drughandel in een café aan de Florastraat. Bovendien meldden buurtbewoners dat het café voor overlast zorgt. Het café bevindt zich achterin een appartementsgebouw. Vanop de straat is er geen inkijk en valt het niet op dat er een café is gevestigd.

Daarom controleerde de politie het café. Een klant was in het bezit van 1,74 gram cocaïne. Drie andere klanten hadden samen 7,47 gram cannabis op zak. Een van hen had ook 0,56 gram hasj bij. In de rokersruimte hing een sterke cannabisgeur. De politie vond er 1,95 gram hasj verpakt in verschillende gebruikershoeveelheden en twee half opgerookte joints.

Een van de aanwezigen bleek een stille vennoot van het café. Hij kon geen geldige verblijfsdocumenten voorleggen.

De strijd tegen drughandel is één van de topprioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester om het café, volgens artikel 9bis van de Drugwet, gedurende twee maanden  te sluiten.


Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is