Café tijdelijk dicht wegens drughandel

Op 24 augustus 2018, over deze onderwerpen: War on drugs

Het college bevestigde vandaag het besluit van de burgemeester om een café in de Gijselstraat te sluiten wegens drughandel. Het café moet gedurende twee maanden dicht wegens herhaaldelijke illegale feiten.

De politie kreeg opnieuw melding over drughandel in een café aan de Gijselstraat. Daarom werd het pand geobserveerd.

De politie stelde vast dat een aantal bezoekers de zaak slechts enkele minuten bezocht. Te kort om er iets te kunnen drinken. Bij controle werden bij beiden pakjes hasj gevonden.

Bij aankomst van de drugskopers verliet telkens iemand het café om iets uit een fietstas te nemen. De politie voerde ook in het café een controle uit. Een van de verdachten bleek in het bezit van 640 euro cash. De andere verbleef illegaal in het land en had 175 euro op zak. De vader van de zaakvoerder had 760 euro bij zich. In de keuken werd 1,33 gram hasj aangetroffen. Ze werden alle drie aangehouden.

 

De strijd tegen drughandel is één van de topprioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester om het café, volgens artikel 9bis van de Drugwet, gedurende twee maanden te sluiten.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is