Café tijdelijk dicht wegens drughandel en overlast

Op 15 december 2017, over deze onderwerpen: War on drugs

Het college bevestigde vandaag het besluit van de burgemeester om een café aan de Brederodestraat te sluiten wegens drughandel en overlast. Het café moet gedurende zes weken dicht.

De politie kreeg klachten van buurtbewoners over een café aan de Brederodestraat. Klanten van het café veroorzaakten verkeersoverlast omdat ze hun auto’s foutief parkeerden. Ze hingen luidruchtig op straat rond en intimideerden voorbijgangers. Daarnaast zorgde te luide muziek in het café voor geluidsoverlast. De politie beschikte ook over informatie dat er cocaïne verkocht werd.

Tijdens observaties stelde de politie vast dat de klachten terecht waren. Bovendien zag ze door het grote raam van het café verdachte handelingen tussen een man achter de toog en een klant. De politie controleerde de klant toen hij buitenkwam. Hij had 0,39 gram hasj en 0,24 gram cocaïne op zak.

Daarna voerde de politie in het café een controle met drughond uit. De man achter de toog had 3,20 gram hasj bij zich. Onder een bingokast lag 1,20 gram hasj. Op verschillende plaatsen vond de politie verpakkingen met restanten van cocaïne en marihuana. Eén van de klanten verbleef illegaal in het land.

De strijd tegen drughandel is één van de topprioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester om het café, volgens artikel 9bis van de drugwet, gedurende zes weken te sluiten.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is