Compleet nieuw parcours voor zesde editie Antwerp Urban Trail

Op 15 december 2017, over deze onderwerpen: Sport

Op zondag 11 maart vindt de zesde editie van de Antwerp Urban Trail plaats. Opnieuw zullen ruim 10.000 sportievelingen kunnen proeven van een uniek parcours dat hen langs én door tal van markante (historische) Antwerpse gebouwen zal leiden. Dit jaar wordt het parcours compleet vernieuwd. Er worden niet minder dan 25 locaties aangedaan. Naast een parcours van 12 km, is er voor het eerst ook een van 7 km. Inschrijven kan sinds vanochtend 11 uur. De voorbije edities waren telkens snel volzet.

De zesde editie van de Antwerp Urban Trail wordt een bijzondere editie. Er liggen maar liefst 25 locaties op de route: enkele gekende, maar ook plekken die heel wat Antwerpenaars amper kennen én locaties die voor het eerst deelnemen aan de trail. Om een tipje van de sluier op te lichten worden al 3 plaatsen bekendgemaakt. Op het Zuid wacht de deelnemers een passage doorheen het Zuiderpershuis. Dit ondertussen beschermde gebouw voorzag de Antwerpse haven bijna een eeuw lang van energie als krachtcentrale. Vandaag bezoeken tal van liefhebbers er concerten en is het regelmatig het decor van tv-programma’s. Ook nieuw op het parcours zijn passages doorheen de balzaal van Grand Café Horta, van de hand van de bekende Belgische architect Victor Horta, en doorheen de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar Panamarenko, Jan Fabre, Dries Van Noten en zelfs de jonge Vincent van Gogh nog studeerden. De volgende weken worden nog veel meer locaties bekendgemaakt.

Nu ook parcours van 7 km

Deelnemers konden vanaf 2017 al kiezen om het parcours lopend of wandelend te verkennen. In 2018 kan men kiezen om een parcours van 7 km of 12 km af te leggen. De volledige parcours worden later bekendgemaakt.

“Onze loopevenementen spelen een belangrijke rol binnen onze acties om meer mensen aan het sporten te brengen”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Met de Antwerp Urban Trail geven we lopers meteen de kans om onze stad en onze monumenten zoals het Zuiderpershuis, het Grand Café Horta en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten op een andere manier te leren kennen. Vorig jaar kregen wandelaars de kans om mee te doen, dit jaar is er naast de volledige 12 kilometer ook de mogelijkheid om 7 kilometer mee te lopen. Zo kunnen mensen waarvoor de volle 12 kilometer nog te hoog gegrepen is, met deze kortere afstand actief kennis maken met de spectaculaire Antwerp Urban Trail. Dat kadert volledig binnen de filosofie van Sporting A om iedereen meer te laten bewegen.”

Antwerpen is het eerste event van de Keytrade Bank Urban Trail Series 2018. Na Antwerpen volgen nog Urban Trails in 7 andere Belgische steden.

Praktisch

Inschrijven voor de Antwerp Urban Trail kan sinds vanochtend via www.keytradebankurbantrailseries.be. Opgelet: om elke deelnemer het nodige loop-/wandelcomfort te bieden kunnen slechts 10.000 deelnemers starten. Tijdens de editie van 2017 was die limiet één maand na de start van de inschrijvingen al bereikt. Snel inschrijven is dus de boodschap.

Meer info

https://www.facebook.com/urbantrailBE

www.keytradebankurbantrailseries.be 

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is