Dag en nacht sirenes? Nee, minister Gilkinet

Op 8 februari 2024

Minister Gilkinet (Ecolo) werkt aan een modernisering van de verkeerscode. Op zich is het logisch om een aantal verouderde reglementen te herbekijken, maar geheel in de stijl van Vivaldi zitten er ook weer totaal ondoordachte maatregelen in. Gemeenteraadslid Johan Klaps vernam dat prioritaire voertuigen voortaan tijdens de gehele duur van een interventie hun sirene zouden moeten aanzetten.

Onwaarschijnlijk wereldvreemd van de minister, want dat betekent dat wie in de buurt van een ziekenhuis woont, de hele nacht door sirenes zou horen. En stel je voor dat politie of brandweer in je straat worden opgeroepen en de sirene pas verdwijnt na de interventie.

Johan stelde op de gemeenteraad van januari hierover dan ook een mondelinge vraag aan burgemeester De Wever. Hoogdringend, want het nieuwe reglement zou al ingaan op 1 februari.

Onze burgemeester gaf Johan overschot van gelijk. Meer zelfs, hij kon nog meegeven dat er zelfs nooit met de politie, brandweer of ziekenhuizen overleg gepleegd was. Samen met Johan riep hij de minister dan ook op om gezond verstand te gebruiken en dit alsnog aan te passen.

En minister Gilkinet zag zijn blunder warempel inen paste reeds ‘s anderendaags de wegcode opnieuw aan. Eind goed, al goed dus. Of hoe de Antwerpse gemeenteraad tot in Brussel gehoord wordt.

Johan Klaps - Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is