Dag van de Zorg bij Zorgbedrijf Antwerpen op zondag 18 maart: nieuwbouw dienstencentra, serviceflats en woonzorgcentra

Op 16 maart 2018, over deze onderwerpen: Welzijn

Bij Zorgbedrijf Antwerpen is iedereen op de Dag van de Zorg welkom op 10 locaties: in Antwerpen gaan de deuren op zondag 18 maart van 10 tot 17 uur open in de districten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk, en in Berendrecht en Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Op zondag 18 maart zet de zorgsector de deuren open. Ook bij Zorgbedrijf Antwerpen zijn bezoekers welkom van 10 tot 17 uur. Vooral de nieuwbouwprojecten staan daarbij in de kijker.

Berchem: officiële opening woonzorgcentrum Ruytenburg
De 190 bewoners hebben hun draai al gevonden in het nieuwe woonzorgcentrum Ruytenburg in Berchem. Ze wonen er in leefgroepen van een tiental personen met een gezellige leefkamer en elk een comfortabele eenpersoonskamer met badkamer. Op de Dag van de Zorg wordt het nieuwe woonzorgcentrum officieel geopend. De hele dag zijn er rondleidingen en animatie, en Radio Minerva zendt live uit vanuit een van de huiskamers.
• om 14 uur officiële opening in aanwezigheid van Marco Laenens, ondervoorzitter Zorgbedrijf Antwerpen, met aansluitend receptie en optreden van Sofie
• woonzorgcentrum Ruytenburg, Floraliënlaan 400, 2600 Berchem

Antwerpen: rondleidingen op werf van dienstencentrum en serviceflats Cadix
Tussen het oude stadscentrum, het Eilandje en de nieuwe Cadixwijk in Antwerpen bouwt Zorgbedrijf Antwerpen 65 serviceflats en een dienstencentrum. Er zijn rondleidingen op de werf en in de buurt.
• dienstencentrum en serviceflats Cadix, August Michielsstraat 29, 2000 Antwerpen

Ekeren: info serviceflats Nobele Donk en wereldrecordpoging ‘All you need is love’
Algemeen directeur van Zorgbedrijf Antwerpen Johan De Muynck vertelt over het nieuwe bouwproject Nobele Donk met serviceflats en een dienstencentrum in Ekeren. In de namiddag willen dienstencentrum Blankenberg en woonzorgcentrum Hof De Beuken een wereldrecord vestigen door met duizend mensen tegelijk ‘All you need is love’ van The Beatles te zingen. Ze zingen voor iedereen die zich dagelijks met liefde en zorg inzet voor andere mensen.
• om 12 uur toelichting bouwproject Nobele Donk
• om 14 uur wereldrecordpoging zingen voor de zorg met ‘All you need is love’, in aanwezigheid van Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen
• dienstencentrum Blankenberg en woonzorgcentrum Hof De Beuken, Geestenspoor 73, 2180 Ekeren

Wilrijk: Kinderdagverblijf Vlindertuin zet voor de eerste keer zijn deuren open
Vanaf 3 april opent kinderdagverblijf Vlindertuin in Wilrijk voor 88 kindjes van 3 maanden tot 3 jaar. Op de Dag van de Zorg kunnen bezoekers al eens binnenkijken. Ook dienstencentrum Oosterveld en de nieuwbouw serviceflats op dezelfde locatie kunnen bezocht worden. Vorig jaar waren de flats voor het eerst te bezoeken op de Dag van de Zorg, vandaag zijn de 72 flats in de parktoren allemaal verhuurd of verkocht.
• dienstencentrum en serviceflats Oosterveld met kinderdagverblijf Vlindertuin, Groenenborgerlaan 185, 2610 Wilrijk

Nog meer nieuwbouwprojecten en andere locaties
Ook op heel wat andere locaties zwaait Zorgbedrijf Antwerpen de deuren van nieuwe gebouwen open, staat er leuke animatie op het programma, zijn er optredens en lekker eten en nog veel meer.
• In Berendrecht is de vernieuwing van woonzorgcentrum Monnikenhof gestart. Er zijn rondleidingen en een expo over het bouwproject.
• In Borgerhout zijn er rondleidingen in de afgewerkte nieuwbouw van woonzorgcentrum Gitschotelhof. De bewoners hebben al hun intrek genomen in de 180 comfortabele eenpersoonskamers. Tegen april 2019 volgen nog zorgflats en serviceflats.
• In Deurne heten woonzorgcentra De Tol en Europasquare en de serviceflats Papegaaienhof en Boterlaar bezoekers welkom met onder meer rondleidingen, een rommelmarkt en showcooking.
• In Hoboken is iedereen welkom op de nieuwe afdeling Polderstad van woonzorgcentrum Lichtenberg en zijn er geleide wandelingen en leuke activiteiten.
• In Merksem zet het pas geopende woonzorgcentrum Melgeshof, met dagverzorgingscentrum, dienstencentrum en serviceflats, opnieuw de deuren open.
• In Onze-Lieve-Vrouw-Waver staan in dienstencentrum en serviceflats Felix Brouwershof een tentoonstelling, rondleidingen en kinderanimatie op het programma.

Kandidaat-medewerkers welkom
Zorgbedrijf Antwerpen is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Kandidaat-medewerkers zijn dan ook welkom om op de Dag van de Zorg een bezoekje te brengen aan een van deze locaties. In Berendrecht en Merksem vinden ze bovendien een infostand over werken bij Zorgbedrijf Antwerpen.

Alle informatie over de Dag van de Zorg en het programma is te vinden op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg.

Verantwoordelijke: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is