Dag van de Zorg groot succes: meer dan 3.000 bezoekers maken kennis met dienstencentra, serviceflats en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen

Op 19 maart 2018

Zorgbedrijf Antwerpen zwaaide zondag voor de Dag van de Zorg de deuren open op 10 locaties in Antwerpen, Berchem, Berendrecht, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Meer dan 3.000 mensen kwamen een kijkje nemen.

De jaarlijkse opendeurdag van de zorgsector was weer erg in trek bij het grote publiek. Bij Zorgbedrijf Antwerpen stonden vooral de nieuwbouwprojecten in de kijker en dat lokte veel bezoekers.

In Berchem brachten 400 mensen een bezoek aan het nieuwe woonzorgcentrum Ruytenburg. Ook het optreden van Sofie tijdens de officiële opening viel erg in de smaak.

In Wilrijk bezochten 400 mensen het nieuwe kinderdagverblijf dat binnenkort de deuren opent en de nieuwbouw serviceflats en dienstencentrum. Ook voor de bouwprojecten in de Cadixwijk in Antwerpen en in Nobele Donk in Ekeren was veel interesse. Er kwamen 200 bezoekers langs.

In Ekeren zongen meer dan 300 bezoekers samen ‘All you need is love’ van The Beatles, een eerbetoon aan iedereen die zich dagelijks met liefde en zorg inzet voor andere mensen. Het wereldrecord om dit lied met meer dan 1.000 aanwezigen te zingen is helaas niet gehaald. Met de 305 aanwezige zangers haalden we een opgetelde leeftijd van 22.247 jaar. We dienen hiervoor een nieuwe wereldrecordpoging in.

De deelnemende locaties van Zorgbedrijf Antwerpen in Berendrecht, Borgerhout, Deurne, Hoboken, Merksem en Onze-Lieve-Vrouw-Waver ontvingen samen 1.700 bezoekers met een telkens goedgevuld programma.

Heel wat kandidaat-medewerkers bezochten de jobstand van Zorgbedrijf Antwerpen of lieten hun gegevens achter op een van de andere locaties.

Ook het Mantelzorgcafé dat vrijdag al plaatsvond was een succes. Meer dan 75 deelnemers genoten van de live uitzending van Radio Hautekiet en informeerden zich tijdens een of meerdere van de workshops over (ondersteuning voor) mantelzorg(ers) en wat het met zich meebrengt als je voor iemand zorgt.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is