David Goffin, Steve Darcis en Sébastien Grosjean geven tennisles aan Bart De Wever

Op 19 september 2016, over deze onderwerpen: Recreatie, Sport

Wie deze namiddag aan het MAS in Antwerpen vertoefde, was getuige van een ongewoon schouwspel. Burgemeester Bart De Wever kreeg er namelijk zijn allereerste tennisles van niemand minder dan David Goffin. Antwerpen ontvangt in de Lotto Arena van 17 tot 23 oktober immers de European Open, het enige ATP World Tour 250 toernooi van België, waar topspelers als Goffin, Gasquet en Ferrer hun opwachting maken. De burgemeester werd meteen uitgedaagd door David Goffin voor een tennisduel met ex-tennisspeler Sébastien Grosjean, voormalig nummer 4 van de wereld, en Steve Darcis. Tijdens de persconferentie die aan de tennisinitiatie vooraf ging kondigde de organisatie aan dat Darcis een wildcard krijgt en daarmee rechtsreeks geselecteerd is voor de hoofdtabel van de European Open.

Een ongewoon dubbelspel en een Belgische wildcard

“Antwerpen heeft een zeer rijke tenniscultuur. Meer dan 30% van de tennisclubs zijn gevestigd in of nabij onze stad. Die stevige traditie bouwden we mee op dankzij de ECC in de jaren tachtig en negentig. Met de European Open krijgt Antwerpen na 18 jaar opnieuw een tennistoernooi van dat kaliber,” vertelt burgemeester Bart De Wever. “De komst van een nieuw, groot sportevenement als de European Open is bijzonder goed nieuws voor onze bruisende stad en onze economie. Bovendien legt de organisatie een oefenterrein aan op het Astridplein. Daar kan iedereen vanaf 8 oktober gratis komen genieten van de trainingen van de spelers.”

Voor de Antwerpse burgemeester was het duidelijk de eerste keer dat hij een tennisracket in de hand nam. De Wever kreeg meteen een les van de allerbeste spelers van het land. Ook ex-topper Sébastien Grosjean van Tennium, de organisatie achter de European Open, die voor de persconferentie over het toernooi aanwezig was, nam deel aan het duel. De Belgische topspeler David Goffin, nummer 14 op de wereldranglijst, is dé publiekstrekker van de European Open. Met Steve Darcis op de affiche staat er nu nog een tweede Belg op het programma.

Andy Hancock, de tornooidirecteur, legde tijdens de persconferentie uit waarom Darcis op een wildcard mag rekenen: “Steve Darcis speelt bijna terug op hetzelfde niveau als voor zijn operatie. Zijn sterke prestatie op de US Open is ons opgevallen en we vinden dat hij zijn plaats op de hoofdtabel van het toernooi meer dan verdient.”

“Zoals jullie afgelopen weekend al konden zien tijdens de Davis Cup, vind ik het geweldig om voor eigen publiek te spelen. Ik heb de voorbije maanden hard gewerkt om na mijn blessure er snel weer te staan en ben dan ook uitermate tevreden met deze wildcard voor de European Open”, vertelt Steve Darcis.

Programmatie European Open

De kwalificatiewedstrijden voor de European Open starten in het weekend van 15 en 16 oktober. Op zaterdag 15 oktober om 18 uur vindt eveneens de loting voor het hoofdtoernooi plaats. Op woensdag 19 oktober zal Steve Darcis om 18.30 uur spelen. Deze match wordt live op VRT uitgezonden net zoals de match van David Goffin de dag nadien. Goffin betreedt op donderdag 20 oktober rond 20.45 uur het centre court. Vrijdag 21 oktober worden de kwartfinales beslecht en zaterdag 22 oktober de halve finales. Op zondag 23 oktober vindt de finale van de eerste editie van de European Open plaats in het dubbelspel om 12 uur en het enkelspel om 14.30 uur. De halve finales en finale worden live op VRT en RTBF uitgezonden. De volledige spelerslijst kan u op www.europeanopen.be en in de press kit vinden.

Over de European Open

De European Open is een nieuw tennistoernooi dat wordt georganiseerd door Tennium en deel uitmaakt van de ATP World Tour. Het toernooi zal, van 17 tot 23 oktober, enkele van de beste tennisspelers van de wereld en van België samenbrengen, alsook enkele aanstormende talenten uit de tennissport de kans geven om te spelen. De European Open, waarvan het prijzengeld 566.525 euro bedraagt, zal plaatsvinden in de Lotto Arena in Antwerpen en maakt deel uit van de ATP 250 Series. Uit de kwalificatietabel zullen zich vier finalisten kwalificeren voor de hoofdtabel met 28 spelers. Het dubbelspel zal gelijkaardig verlopen met een tabel van 16 duo’s. Het toernooi wordt voorafgegaan door een wereldrecordpoging in samenwerking met de Kim Clijsters Academy ten voordele van SOS Kinderdorpen die zal plaatsvinden op de oefencourt op het Astridplein in Antwerpen.

Tickets voor de European Open zijn beschikbaar via de website, dienst beheerd door Tele Ticket Service, of telefonisch op het nummer +32 (0)70.345.345 (€0.30/min). Prijzen variëren tussen 10 en 70 euro, afhankelijk van de dag en de categorie.

Alle nieuwtjes over het toernooi  zijn te volgen via:

Website: www.europeanopen.be
Facebook: European Open – www.facebook.com/EuropeanTennisOpen
Twitter: @EuroTennisOpen – www.twitter.com/EuroTennisOpen
Instagram: Europeantennisopen – www.instagram.com/europeantennisopen
Youtube: European Open

Journalisten die het toernooi willen coveren kunnen een accreditatie aanvragen via www.europeanopen.be/nl/pers/.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever en Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is