De Sint meert op 12 november aan in Antwerpen

Op 7 november 2016

Op zaterdag 12 november meert de stoomboot van Sinterklaas rond 13.40 uur aan ter hoogte van het ponton, vlakbij het Steen in Antwerpen. De Sint wordt verwelkomd door burgemeester Bart De Wever. Daarna trekt de Sint samen met zijn vrolijke gezelschap naar het stadhuis. Van op het balkon van het Schoon Verdiep zal hij de kindjes en hun familie op de Grote Markt toespreken. Het hele gebeuren is bovendien rechtstreeks te volgen op een groot scherm op de Grote Markt en ook live op Eén en Ketnet vanaf 13.30 uur.

De boot van Sinterklaas meert aan tegen het ponton aan het Steenplein. Rond 13.40 uur wordt de Sint er verwelkomd door burgemeester Bart De Wever. Iedereen kan de aankomst bijwonen op het wandelterras en het Steenplein.

Van op het ponton gaat de Sint dan met zijn gezelschap in stoet over het Steenplein, de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. Van op het balkon van het Schoon Verdiep zal hij de aanwezige kindjes en hun mama’s en papa’s begroeten. Alles zal te volgen zijn op groot scherm op de Grote Markt. Voor dove en slechthorende kindjes zal een doventolk het hele gebeuren in Vlaamse gebarentaal tolken op de Grote Markt.

Wandelroutes

De Suikerrui is op de dag van de intrede voorbehouden voor de stoet en de wachtende kinderen. Er zijn drie wandelroutes van het Steenplein naar de Grote Markt. Kijklustigen kunnen de gemakkelijkste en snelste route kiezen om zo weinig mogelijk van het spektakel te missen.

        route 1: Steenplein - Ernest Van Dijckkaai - Haverstraat - Haarstraat - Hoogstraat - Oude Koornmarkt - Handschoenmarkt (langs de kathedraal) - Maalderijstraat - Grote Markt  
        route 2: Steenplein - Ernest Van Dijckkaai - Kuipersstraat - Oude Beurs - Wisselstraat - Grote Markt
        route 3: Steenplein - Ernest Van Dijckkaai - Repenstraat - Vleeshouwersstraat - Kuipersstraat - Oude Beurs - Wisselstraat - Grote Markt

Bezoekers moeten rekening houden met de verschillende werven in de stad. Om alles goed te plannen kijken ze best op de website www.slimnaarantwerpen.be. De Scheldekaaien zullen ook tijdelijk verkeersvrij worden gemaakt tussen de Sint-Pietersvliet en de Brouwersvliet en dit tijdens de intrede zelf, tussen 13 en 16 uur.

Rechtstreekse tv-uitzending

Wie de intrede van de Sint niet in Antwerpen kan bijwonen, kan alles live bekijken op Eén en Ketnet op zaterdag 12 november vanaf 13.30 uur. Er zijn herhalingen op Ketnet diezelfde dag om 18 uur, zondag 13 november om 8 uur en woensdag 16 november om 13.30 uur (met Vlaamse gebarentaal).

Programma

        13.00 uur: start animatie op het podium op de Grote Markt  
        13.30 uur: optreden van de KetnetBand op de Grote Markt en start van de rechtstreekse tv-uitzending  
        13.40 uur: aankomst van de Sint per boot aan de kaai ter hoogte van het wandelterras
        14.05 uur: stoet over het Steenplein, de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt
        14.45 uur: aankomst op de Grote Markt en begroeting op het balkon van het stadhuis
        15.00 uur: einde van de live-uitzending

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is