De Standaard: "Studenten Antwerp Management School verhuizen"

Op 2 december 2015

De studenten van de Antwerp Management School verhuizen in 2018 naar het OCMW-gebouw aan de Lange Gasthuisstraat. De school en het OCMW ondertekenden een erfpacht van 99 jaar.

Een opgeluchte OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) gisterenochtend in het Antwerpse stadhuis. Niet alleen omdat zijn baardje was afgeschoren - dat hij had laten staan voor de actie Movember - maar ook omdat de erfpacht voor 99 jaar met de Antwerp Management School is ondertekend.
"Na de verhuizing van een deel van onze diensten naar het administratief centrum Den Bell stond het gebouw Boogkeers voor een groot deel leeg", zegt Duchateau. "We zochten een invulling die aansluit bij de maatschappelijke taak van het OCMW. Ons gebouw aan de Lange Gasthuisstraat ligt in de gouden driehoek."
Die invulling werd gevonden bij de Antwerp Management School. "De school was op zoek naar meer ruimte door de groei van het aantal studenten", zegt OCMW-ondervoorzitter Eddy Baelemans (Open Vld). "Bovendien is de ligging van de Boogkeers ideaal. Het grenst aan de modewijk en aan de overzijde van de straat komt een 'Start-Up Village' voor jonge opstartende bedrijven."

Antwerp Management School investeert tien miljoen euro in de renovatie van de Boogkeers.

De school zit nu nog aan de Sint-Jacobsmarkt. "We huren dit gebouw van de universiteit Antwerpen, maar het wordt in een snel tempo te klein", zegt decaan Paul Matthyssens. "We hebben onder andere studenten die al een masterdiploma op zak hebben en zich bij ons verder willen bekwamen. Het gaat om vijfhonderd studenten met 35 verschillende nationaliteiten. Onze korte opleidingsprogramma's tellen 1.500 studenten per jaar. We hebben ook netwerken met New York, Rusland en China."
De Boogkeers bestaat uit een monumentaal gebouw. Dat wordt volledig gerenoveerd. "Het dak lekt", zegt de decaan. "Ook de fresco's zullen onder handen worden genomen. Het hoekpand aan het Mechelseplein wordt de hoofdingang. Aan het Vleminckveld komt nieuwbouw. De ruimte is nu dichtgebouwd, maar die zullen we opnieuw openbreken om er een binnentuin aan te leggen. Onze foyerzaal wordt de woonkamer van de studenten, maar iedereen is er welkom. Er zal veel kunst te bewonderen zijn."

'Ondernemen promoten'
Christian Leysen, voorzitter van de Antwerp Management School, is ook opgetogen. "Dit wordt een mooi project voor de stad Antwerpen. We dragen hiermee bij tot de economische ontwikkeling van de stad. Met onze studenten promoten we het ondernemen. Ook van mode willen we een speerpunt maken. We liggen aan de rand van de modewijk. Mijn persoonlijk stokpaardje is stadsontwikkeling. Op verschillende vlakken dragen we met de school bij aan het ecosysteem van de stad." (svw)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is