De Zotterikskes tonen hun werk

Op 14 december 2015, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme), Jeugd

Kinderen van zes tot twaalf jaar konden de voorbije maanden op woensdagnamiddag deelnemen aan een reeks van acht speciale workshops. Onder de naam ‘De Zotterikskes’ liet stad Antwerpen hen kennismaken met haar brede aanbod aan spel- en cultuuractiviteiten voor kinderen. Op woensdag 16 december tonen de kinderen aan hun familie en andere geïnteresseerden wat ze allemaal maakten.

Pilootproject

De Zotterikskes is een pilootproject dat kinderen stimuleert om hun talenten te ontwikkelen en hun woensdagnamiddag zinvol en met plezier te beleven. De kinderen voor deze eerste editie kwamen uit de scholen Afrit Zuid en Musica in de wijk Sint-Andries. Er waren ongeveer veertig inschrijvingen.

De stad Antwerpen evalueert dit proefproject binnenkort en beslist nadien of het ook in andere buurten zal worden uitgerold.

Workshops

De kinderen konden kiezen uit activiteiten die musea en jeugdwerkpartners organiseerden. Zo leerde Habbekrats vzw de kinderen hoe ze zelf een film moeten maken. Museum Plantin-Moretus liet hen zelf een verhaal verzinnen en illustreren. Daarna konden ze helpen bij het drukken en inbinden van hun eigen boek. In de workshop van het ModeMuseum maakten de kinderen dan weer een eigen schoen.

Feestelijk toonmoment

Op 16 december treden De Zotterikskes naar buiten. De kinderen van de workshop ‘footprint’ van het ModeMuseum showen hun ontwerp en vertellen er iets over. De deelnemers aan ‘boekenboefjes’, de workshop van het museum Plantin-Moretus,  tonen hun zelfgemaakte boek en lezen er iets uit voor. Afsluitend wordt het resultaat van de workshop van Habbekrats vertoond, een kortfilm met alle deelnemende kinderen in de hoofdrol.

Programma

13.30 – 13.45 uur: korte toelichting van het middagprogramma

13.45 – 14.15 uur: toonmoment workshop ModeMuseum

14.15 – 14.45 uur: toonmoment workshop museum Plantin-Moretus

14.45 – 15.15 uur: toonmoment workshop Habbekrats

15.15 uur: alle deelnemende kinderen krijgen nog een kleine attentie van schepen Nabilla Ait Daoud

De pers is welkom op woensdag 16 december om 13.30 uur in cultureel ontmoetingscentrum coStA, Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is