Definitief plan voor Kerkstraat (HLN 16/12/17)

Op 16 december 2017

Het laatste deel van de Kerkstraat, tussen de Van de Keilenstraat en de Carnotstraat, krijgt een nieuwe inrichting. Dit is de laatste schakel op de 'Rode loper', de parallelle fietsas aan de Turnhoutsebaan. Het definitief ontwerp moet de Kerkstraat vooral voor fietsers aantrekkelijk maken als verbindingsweg.

Er wordt in het nieuwe plan komaf gemaakt met de zogenaamde bypass waar fietsers gehinderd werden door auto's die rechts wilde afslaan voor de verkeerslichten. De fietsers kunnen dan weer wel rechts afslaan voor de verkeerslichten. Ze hoeven dus niet langer mee met het autoverkeer aan te schuiven op het kruispunt. Zo wordt het probleem van rechts afslaan door rood daar infrastructureel opgelost. Districtsvoorzitter Paul Cordy: "Voor veel fietsers vormen Kerkstraat en Carnotstraat een vlotte en rechtstreekse route naar het stadscentrum. Dankzij de aparte afslag van de Kerkstraat naar de Carnotstraat zullen zij ook sneller en veiliger voorbij dit drukke kruispunt kunnen rijden."

Het kruispunt met de Turnhoutsebaan wordt ook nog verkleind en daardoor overzichtelijker gemaakt. Het kruispunt met de Van de Keilenstraat wordt op een platteau aangelegd en moet de snelheid naar beneden halen. (NBA)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is