Dokmarkt gaat weer van start op woensdag 15 juli

Op 13 juli 2020, over deze onderwerpen: Markten en Foren

Na een lange winterslaap is de Dokmarkt in Antwerpen terug van weggeweest. De markt blijft op de vertrouwde locatie op de Napoleonkaai in de schaduw van het MAS, maar verschuift wel van vrijdag naar woensdag, van 11 uur tot 21 uur. De Dokmarkt wordt bovendien in een nieuw jasje gestoken, met het accent op kwalitatieve voeding en met een ruimer aanbod.

Op vrijdag 24 augustus 2018 werd het startschot gegeven voor de Dokmarkt, een wekelijkse voedings-, planten- en belevingsmarkt op het Eilandje, gedeeltelijk onder de geklasseerde hangars op de Napoleonkaai. De stad Antwerpen koos toen bewust voor een namiddagmarkt om de werkende buurtbewoners tegemoet te komen.

Wervelende belevingsmarkt

Na de laatste editie op 1 november 2019 was het de bedoeling om in de lente van 2020 de draad weer op te pikken, maar het coronavirus besliste er anders over. Nu is de Dokmarkt terug, zij het op woensdag en met uitgebreide openingsuren (van 11 tot 21 uur) en een aangepast concept.

“De Dokmarkt 2.0 moet een wervelende belevingsmarkt worden die zich specialiseert in kwalitatieve en verse voeding, maar ook uitpakt met bijkomende categorieën zoals bloemen, kleding en accessoires. En dat alles in een sfeervol en gezellig kader. De mogelijkheid tot aperitief en hapje blijft immers”, vertelt concessionaris Mich Van Aerde.

Inkopen doen na de werkuren

Schepen voor markten en foren Peter Wouters verwelkomt de Dokmarkt opnieuw met open armen: “Als stad streven we naar vernieuwing door een aantrekkelijker aanbod en aangepaste openingsuren in de namiddag en de avond. De Dokmarkt heeft een uniek profiel en biedt de gezinnen uit de buurt de kans om na de werkuren hun boodschappen te doen. Het is dus een goede zaak dat de Dokmarkt nieuw leven wordt ingeblazen en weer een echt marktgebeuren wordt, zonder zijn eigenheid te verliezen.”

Woensdag 15 juli heropent de Dokmarkt. Om 15 uur brengt schepen Peter Wouters er een bezoekje aan.

Coronamaatregelen blijven gelden

De volgende coronamaatregelen voor de bezoekers van de markt blijven nog steeds van kracht:

  • 1,5 meter afstand houden;
  • de aangegeven wandelrichting volgen;
  • geen groepen vormen;
  • doorlopen als de wachtrij te lang is;
  • bij voorkeur een mondmasker dragen, zeker als het druk is;
  • bij voorkeur elektronisch of contactloos betalen.
  • Consumptie ter plekke kan enkel onder de voorwaarden die gelden voor horecazaken:
  • Een maximum van 15 personen per tafel is toegestaan.
  • Enkel zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan.
  • Elke klant moet aan zijn eigen tafel blijven zitten.

Verantwoordelijke schepen: Peter Wouters, schepen voor markten en foren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is