Duaal leren, nu ook in het volwassenenonderwijs

Op 22 augustus 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

CVO Vitant pakt in september uit met duaal leren voor elektromecaniciens en transport- en logistiek medewerkers in spe

Vanaf dit schooljaar gaan 15 projecten in hogescholen, universiteiten en centra voor volwassenonderwijs aan de slag met duaal leren. Ze ontvangen hiervoor Vlaamse en Europese middelen. Het provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs CVO Vitant is één van de uitverkorenen. Dankzij de praktijkgerichte duale aanpak in hun opleidingen elektromecanicien, transport- en logistiek medewerker leren cursisten competenties aan op de werkvloer. Dit zorgt voor een betere arbeidsmarktpositie voor de cursist.

Na de introductie van duaal leren in het secundair onderwijs, wordt de combinatie leren op de werkvloer nu ook geïntroduceerd in het hoger onderwijs en volwassenenonderwijs. CVO Vitant biedt vanaf het schooljaar 2019 - 2020 ‘leren op de werkvloer’ aan. Het Europees Sociaal Fonds selecteerde 15 projecten die samen 1,5 miljoen euro ontvangen om duaal leren op te starten.

CVO Vitant is 1 van de 4 uitverkoren centra voor volwassenenonderwijs waar je vanaf dit schooljaar kan starten met duaal leren. Voor de opleidingen elektromecanicien, transport- en logistiek medewerker combineer je leren in het centrum én op de werkplek. Vanaf 16 jaar kan je aan de beroepsopleiding beginnen. De component Aanvullende Algemene Vorming volgen om een diploma secundair onderwijs te behalen, kan vanaf 18 jaar.

Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs: “De provincie zet sterk in op duaal leren om zo iedereen een kans te geven. Al onze provinciale scholen bieden duaal leren aan in het secundair onderwijs.  We zijn fier dat we ook op het vlak van het volwassenenonderwijs een voortrekker zijn in Vlaanderen. De opleidingen elektromecanicien, transport- en logistiek medewerker kan je in de provincie Antwerpen enkel bij CVO Vitant volgen via een duaal leertraject. Wie afstudeert in die richting heeft een grote kans op een job. Bedrijven zijn vragende partij om deze opleidingen te stimuleren.”

Beleidsverantwoordelijke: Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is