Duurzaamste kinderdagverblijf van Antwerpen op Nieuw Zuid

Op 3 juli 2018, over deze onderwerpen: Kinderopvang

Op vraag van de stad Antwerpen heeft de projectontwikkelaar van de wijk Nieuw Zuid, Triple Living, een kinderdagverblijf gebouwd. Geheel in de duurzame stijl van de wijk, inclusief een aansluiting op het warmtenet. Nu het is afgewerkt, zal de stad overgaan tot de aankoop ervan.

Dit kinderdagverblijf wordt na de aankoop in concessie gegeven aan een private exploitant. De stad heeft deze formule al meermaals toegepast voor de verhuring van haar eigen vastgoed. Nu doet ze dat voor de eerste keer ook met aangekocht vastgoed.

Persuitnodiging

Op donderdag 5 juli gaan schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud, Triple Living en de toekomstige exploitant Tutters en Bellen een kijkje nemen in het nieuwe kinderdagverblijf. Alle geïnteresseerde ouders, buurtbewoners en sympathisanten zijn dan welkom om het kinderdagverblijf te bezoeken. Ook de pers is van harte welkom op donderdag 5 juli vanaf 10 uur in het André Delvauxpad 66, 2000 Antwerpen.

Passiefhuisstandaard

Het kinderdagverblijf is gebouwd volgens de passiefhuisstandaard met onder meer driedubbel glas, doorgedreven isolatie, energiezuinige technieken voor ventilatie met warmteterugwinning, energiezuinige verlichting en vloerverwarming. Het warm water wordt aangemaakt via het warmtenet van Nieuw Zuid.

“Bij de duurzaamste wijk van Antwerpen hoort een duurzaam kinderdagverblijf. Eén van de grootste uitdagingen voor de kinderopvangsector in Antwerpen is het vinden van kwalitatieve en betaalbare infrastructuur. Met deze investering zorgt de stad niet enkel voor een locatie, maar investeert ze tegelijkertijd in een duurzame toekomst. Het pand blijft eigendom van de stad, maar zal tegen een marktconforme prijs verhuurd worden”, verduidelijkt schepen Nabilla Ait Daoud.

Uitbating

Tutters en Bellen zal het kinderdagverblijf uitbaten. Het is de tweede vestiging van deze organisator in de stad Antwerpen. In de Provinciestraat baten zij al een gloednieuw kinderdagverblijf uit. Dat is ook eigendom van de stad Antwerpen.

Het kinderdagverblijf zal werken met de kinderopvangtoelage van de stad Antwerpen. De stad Antwerpen betaalt hierbij het verschil terug tussen de vaste prijs die de opvang vraagt en de prijs die ouders zouden betalen volgens het inkomenstarief, met een maximum van 14 euro per dag. Een plaats aanvragen kan via de kinderopvangzoeker van de stad Antwerpen: www.antwerpen.be/kinderopvangzoeker.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor kinderopvang en leefmilieu

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is