Eerste vaccinatiepunt van Antwerpen opent op 22/9

Op 15 september 2021, over deze onderwerpen: Welzijn

Voor regiobewoners die nog een coronavaccin willen

Inwoners uit Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek of Schoten die nog geen eerste prik met een coronavaccin lieten zetten, krijgen nu alsnog die kans. Op 22 september opent in het ZNA Sint-Erasmus het eerste van een aantal lokale ‘vaccinatiepunten’. Op 30 september opent in het ZNA Stuivenberg het tweede. Ook zet de stad de vaccinatie voor de meest kwetsbare burgers in de wijken de komende weken verder. In het vaccinatiedorp VacCovid worden tot de sluiting op 30 september enkel nog de eenmalige vaccinaties met het Johnson & Johnson-vaccin gegeven en worden ook de tweede en derde vaccinaties afgewerkt.

Op donderdag 30 september sluit VacCovid op Spoor Oost, aangezien momenteel al bijna 84 procent van de volwassen Antwerpenaren een coronavaccin heeft gekregen. Tijdens de resterende vaccinatiedagen kunnen 18-plussers die nog niet gevaccineerd zijn er terecht voor een eenmalige vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin. Ze maken vooraf een afspraak door te bellen naar de lokale corona-infolijn (tel. 03 435 95 55). Vaccinatieschema’s met twee dosissen worden niet meer opgestart op Spoor Oost: de termijn is te kort is om een tweede prik te geven. Hiervoor kan de burger vanaf 22 september terecht in een lokaal vaccinatiepunt. Wel worden in VacCovid tot de sluiting nog tweede en derde vaccinaties afgewerkt.

Vaccinatiepunten

Voor wie nog geen eerste prik van een coronavaccin kreeg, ouder is dan 12 jaar en er toch nog één wil, openen Antwerpen en de vier Antwerpse Eerstelijnszones ‘vaccinatiepunten’, verspreid over verschillende locaties in de stad. Na de sluiting van VacCovid zullen burgers er behalve voor een eerste prik ook terechtkunnen voor hun tweede en derde vaccinatie.

Op woensdag 22 september opent het eerste vaccinatiepunt, in het ZNA Sint-Erasmus ziekenhuis aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout. Inwoners van Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek of Schoten zullen hier elke woensdagnamiddag terecht kunnen voor hun eerste vaccinatie.

Op donderdag 30 september opent het tweede vaccinatiepunt, in het ZNA Stuivenberg ziekenhuis in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen. Daar kan dezelfde doelgroep elke donderdagavond terecht voor vaccinatie.

Burgers kunnen vooraf een afspraak maken door te bellen naar de lokale corona-infolijn (tel. 03 435 95 55). Over de andere vaccinatiepunten volgt binnenkort meer informatie.

Vaccinatie in de wijk

Voor de meest kwetsbare burgers uit Antwerpen, Borsbeek, Wommelgem, Stabroek of Schoten zijn er sinds afgelopen zomer laagdrempelige open vaccinatiemomenten in de wijk. Gezien het succes worden die ook de komende weken verdergezet, op het Kiel, Luchtbal en Linkeroever. Op die manier krijgt iedereen de kans om zich te laten vaccineren zonder afspraak. Vaccinatie in de wijk is een samenwerking tussen de vier Antwerpse Eerstelijnszones, Datamarinier, de stad Antwerpen, de sociale partners in de wijken en de huisartsenkringen.

·         Ontmoetingscentrum Nova (Schijfstraat Kiel)

o   donderdag 16 september van 15 tot 19 uur

·         Dienstencentrum Santiago (Canadalaan Luchtbal)

o   dinsdag 21 september van 15 tot 19 uur

o   woensdag 22 september van 14 tot 18 uur

·         Bibliotheek Elsschot (Linkeroever)

o   zondag 26 september van 13 tot 17 uur

o   maandag 27 september van 16 tot 20 uur

Els van Doesburg, Antwerps schepen voor gezondheidszorg: “De sluiting van VacCovid is niet het einde van het Antwerps vaccinatieverhaal. Mensen die hebben afgewacht of de kans niet kregen, blijven we een vaccin aanbieden. Vandaar ook nog een warme oproep voor wie het overweegt: laat de kans om jezelf en de mensen rondom jou te beschermen, niet liggen.”

Verantwoordelijke schepen: Els van Doesburg, schepen voor gezondheids- en seniorenzorg

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is