Eilandje krijgt vanaf vrijdag eerste ‘Dokmarkt’

Op 21 augustus 2018, over deze onderwerpen: Markten en Foren

Vrijdag 24 augustus wordt het startschot gegeven van een nieuwe wekelijkse markt op het Eilandje. Op de Dokmarkt kunnen Antwerpenaren en toeristen in de schaduw van het MAS terecht voor verse producten en bloemen.

“Idealiter komen bezoekers op de Dokmarkt iets eten en drinken, waarna ze meteen ook hun inkopen voor het weekend doen”, zegt Mich Van Aerde die van de stad Antwerpen een concessie van negen jaar toegekend kreeg om de nieuwe namiddagmarkt te organiseren.

“De Dokmarkt is een voeding-, planten-, en belevingsmarkt. Je kan hier terecht voor groenten, fruit, vlees, vis, koffie, kruiden en andere voedingswaren, verse bloemen en planten en (internationale) specialiteiten zoals Portugese lekkernijen en de garnaalkroketjes van het populaire vuurtorenkraam dat elke zaterdag op de exotische markt staat. Op een goed gespreid aanbod hebben we aandachtig toegekeken. Dit moet een gezellige plek worden waar het aangenaam vertoeven is, vlak aan het water met zicht op het MAS.”

Komende vrijdag zal er van start worden gegaan met een dertigtal marktkramers. “Bijna 90 procent van de kavels is ondertussen ingevuld. Samen met de marktkramers gaan we er keihard aan werken om dit een populaire markt te laten worden”, zegt Van Aerde die zelf een geboren en getogen Antwerpenaar is. “Want het Eilandje, dat is een fantastisch mooie plek in volle ontwikkeling. De bewoners van het Eilandje zijn dus onze eerstedoelgroep. Maar ook op groter Antwerpen en op de vele toeristen die hier passeren, richten we onze pijlen.”

De Dokmarkt zal elke week van 15 tot 20u plaatsvinden op de Napoleonkaai, gedeeltelijk onder de geklasseerde hangars. “Op die manier wil de stad Antwerpen, die het tijdstip vaststelde, de werkende buurtbewoners tegemoet komen. En dan is vrijdag natuurlijk dé ideale dag om de Dokmarkt te laten doorgaan.”

Feestelijk

Bevoegd schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) zal de markt officieel openen. “Er zal dus wel een feestelijk momentje zijn deze eerste editie, maar het is toch vooral de bedoeling dat de markt meteen voor zich spreekt”, zegt Van Aerde.

Grotere evenementen volgen later. “Want we hebben de toestemming om twaalf keer per jaar een bijkomend event te koppelen aan de Dokmarkt. En die kans zullen we zeker grijpen. Maar eerst gaan we zien hoe de markt zelf evolueert. Al hebben we wel al een aantal leuke ideeën. Ik vermoed dat we een eerste keer wat groter gaan in het najaar, rond november.”

Bron: Gazet Van Antwerpen (21/08/2018)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is