Erfgoedprijs 2023

Op 20 april 2023, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme)

Draag jij je steentje bij tot de ontsluiting en het behoud van het Onroerend Erfgoed in de provincie Antwerpen? Dan komt jouw project in aanmerking voor de ERFGOEDPRIJS 2023!

De ERFGOEDPRIJS 2023 ter waarde van 10.000 euro, bekroont een organisatie of initiatief dat het rijke onroerend erfgoedverleden van de provincie Antwerpen aan een ruim publiek bekend maakt. Daarnaast maken nog twee laureaten ook kans op een prijs van 5.000 euro.

Erfgoedprijs 2023

De Erfgoedprijs is aan zijn zesde editie toe: ook nu zijn we op zoek naar enthousiaste erfgoedwerkers die zich in de voorbije drie jaar (tussen 1 januari 2020 en 31 maart 2023) hebben ingezet om een waardevol onroerend erfgoedproject te delen met het grote publiek.

Realiseerde je een wetenschappelijk onderbouwd standaardwerk, een historische tentoonstelling, een educatieve activiteit, een goed gedocumenteerde erfgoedwandeling, een herbestemming of ontsluiting van een verwaarloosd monument? Waag dan je kans! Al dergelijke projecten komen in aanmerking. Met de prijs bekronen we initiatieven die monumenten, landschappen, archeologie, rijdend, rollend, vliegend en/of varend erfgoed in de provincie Antwerpen in de kijker hebben gezet.

Gedeputeerde bevoegd voor Onroerend Erfgoed Luk Lemmens hoopt op een rijke variatie aan inzendingen: “In 2022 bekroonden we een archeologisch relict van de Antwerpse citadel, art nouveaudecoraties van 19de-eeuwse burgerhuizen en een historische begijnhoftuin. Het illustreert de rijke diversiteit van ons erfgoed. Deze kan alleen maar bloeien dankzij de inzet van velen, zowel professionelen als vrijwilligers. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de oproep voor de editie 2023 een rijke variatie aan verrassende dossiers zal opleveren!”

Praktisch:

* Het volledige reglement en het inschrijvingsformulier vind je op de provinciale website www.provincieantwerpen.be/erfgoedprijs

Uiterste indiendatum: maandag 7 augustus 2023 om 12:00 uur (’s middags)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is