European Open

Op 20 oktober 2022

Deze week serveert de European Open weer internationaal toptennis in de Lotto Arena. Naar goede gewoonte slaagde de organisatie erin om een rist absolute toppers naar Antwerpen  te lokken.

De European Open is uitgegroeid tot een vaste waarde die Antwerpen extra in de kijker zet als sporthoofdstad van Vlaanderen. Het enige ATP-(top)toernooi in België is een topgerecht in een copieus en gevarieerd Antwerps sportevenementenmenu en zorgt ervoor dat tennisfans op hun wenken bediend worden en onze stad internationaal in beeld komt. We mogen dan ook best wel trots zijn dat Antwerpen zich nu al voor de zevende keer op rij de gaststad voor dit hoog aangeschreven toernooi mag noemen.

Lekkernij

Op maandag werd het officiële startschot van de European Open gegeven op een atypische locatie. David Goffin, Hubert Hurkacz en Karen Khachanov waren in chocolademuseum Chocolate Nation de proefkonijnen van dienst en zetten hun handtekening op een chocoladen tennisbal. En daarmee hadden de heren de smaak te pakken want ook deze week is het weer smullen geblazen van toptennis in de vertrouwde Lotto Arena.

Indrukwekkend deelnemersveld

Elk jaar opnieuw spelen toernooidirecteur Dick Norman en co het klaar om een batterij toppers te strikken. Zo komen onder meer de grandslamwinnaars Wawrinka en Thiem hun fijnbesnaarde kunstjes tonen in Antwerpen. Met Hurkacz, Auger-Aliassime, Schwartzman en Khachanov mengen ook vier spelers uit de top twintig van de wereldranglijst zich in de prestigieuze strijd om de Italiaan Jannik Sinner op te volgen als laureaat van de European Open. Aan Belgische zijde is het uitkijken naar de prestaties van David Goffin, de afscheidnemende Ruben Bemelmans én Xavier Malisse. “X-Man” keert net als vorig jaar heel even terug uit tennispensioen om in het dubbelspel zijn kenmerkende fantastische shots uit zijn racket te toveren.

Met Michael Geerts stond er ook een rasechte Antwerpenaar op de hoofdtabel. Geerts verkocht zijn huid duur, maar moest in zijn “thuismatch” uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Oostenrijkse klasbak Dominic Thiem.

“De European Open en stad Antwerpen vormen al jaren een succesvol dubbelpaar. Als fijnproever doet de komst van grandslamwinnaars Wawrinka en Thiem, twee van de meest gracieuze enkelhandige backhands van het circuit, me watertanden. Maar als schepen voor sport kijk ik vooral naar de return en hoop ik dat dit topsportevenement de sinjoor stimuleert om zelf een balletje te slaan. Want zoveel mogelijk Antwerpenaren aan het bewegen en sporten krijgen, dat is en blijft de baseline van ons sportbeleid”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

Praktisch

Info en tickets via https://europeanopen.be/.

Vanaf vrijdag kan men de European Open live volgen bij Sporza, te beginnen met de kwartfinales van het enkelspel en de halve finales van het dubbelspel. Beide finales staan zondag gepland.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is