European Open ATP-tennistornooi: Antwerpen voor de derde keer op rij gaststad

Op 16 mei 2018, over deze onderwerpen: Sport

De European Open, het enige ATP-toernooi van België, vindt dit jaar voor de derde keer plaats in de Lotto Arena in Antwerpen, meer bepaald van 14 tot 21 oktober. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van België en de wereld samen. Zo heeft David Goffin al bevestigd.

De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 615.206 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Schepen van sport Ludo Van Campenhout: “Sinds 2016 kunnen we met de European Open opnieuw genieten van toptennis in Antwerpen. De atleten zijn ware rolmodellen voor anderen. Zo maken we iedereen bewust van het belang van een gezonde levensstijl en stimuleren we Antwerpenaars en bezoekers om meer te sporten en te bewegen.”

Ook burgemeester De Wever blijft verheugd over de keuze voor zijn stad: “Initiatieven als de European Open zetten Antwerpen nog sterker op de kaart als sporthoofdstad van Vlaanderen. Ze doen onze stad bruisen en versterken de olympische traditie van Antwerpen.”

Deelnemersveld

Op de spelerslijst staat intussen al een mooie naam te pronken. Voormalig Sportman van het Jaar David Goffin (ATP-10) heeft alvast zijn komst bevestigd. Goffin is gemotiveerd om te presteren in Antwerpen: “Ik kijk echt uit naar de European Open. Wie droomt er niet van om te winnen in eigen land voor de meest trouwe fans in de tribune? Dit jaar zal ik er alles aan doen om een plaatsje in de finale te halen én te winnen zodat ik deze droom kan verzilveren”, aldus Goffin. “We maken later nog meer namen bekend en mikken naar goede gewoonte op de deelname van enkele wereldtoppers in combinatie met een aantal Belgische en beloftevolle NextGen-spelers”, vertelt Kristoff Puelinckx, toernooi-eigenaar en CEO van Tennium.

Een nieuwigheid is dat ook niet-ATP-spelers kans maken om in de tabellen van de European Open te verschijnen. De winnaar van de Belgian Circuit Masters (de acht beste spelers van het Belgian Circuit komen tegen elkaar uit op 6 en 7 oktober) kan zich in het nieuwe European Open prekwalificatietoernooi van 11 en 12 oktober immers meten met de twee beste Belgische niet geselecteerde ATP-spelers (voor de hoofdtabel en kwali’s van de European Open) en een andere Belgische speler die nog een wildcard krijgt van de organisatie. Wie weet baant hij zich op die manier via de kwalificatieronde op zondag 14 oktober een weg naar de hoofdtabel van de European Open.

Verlaagde ticketprijzen, speciale dagen en clinics

Naast de nieuwe aanpak van het toernooi en de promotie ervan, zijn ook de ticketprijzen verlaagd. Voor dertig euro zijn er al tickets voor de finale. Ook zijn er meer ticketcategorieën en zijn de ticketprijzen voor de halve finales en de finale gelijkgetrokken, en zijn er een aantal voordeelpakketten uitgewerkt.

Ook worden een aantal speciale dagen georganiseerd: op maandag 15 oktober is er een Senior Day, op woensdag staat een Kids Day op het programma, op donderdag een Ladies Day en het weekend wordt op vrijdag 19 oktober ingezet met een party.

Bijkomend staan er een twintigtal clinics voor Belgische clubs, met onder andere Dick Norman en Sabine Appelmans, op stapel.

Meer info

Alles over de European Open 2018 is te vinden op:

De officiële website van het ATP-tornooi : http://europeanopenatp250.com
Facebook: www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/
Twitter: @EuroTennisOpen
Instagram: www.instagram.com/europeantennisopen
Tickets zijn beschikbaar via www.teleticketservice.com

Verantwoordelijken : burgemeester Bart De Wever en Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is