Europees kampioenschap hockey en Hockey Pro League in Antwerpen

Op 30 november 2018, over deze onderwerpen: Sport

Op de nieuwe hockeysite van het Sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen vindt van 16 tot 25 augustus 2019 het Europees kampioenschap hockey plaats. In de maanden ervoor kan het publiek al komen genieten van de Red Lions en de Red Panthers in de wedstrijden van de groepsfase in de Hockey Pro League.

Terwijl de Red Lions op dit moment in het Indische Bhubaneswar actief zijn op het wereldkampioenschap hockey, is het voor Antwerpen nu al uitkijken naar het hockeyjaar 2019.

Van 16 tot 25 augustus ontvangt Antwerpen de beste Europese landenteams voor het Europees kampioenschap hockey. Zestien landenteams (acht vrouwen- en acht mannenteams) zullen strijden voor de Europese titel.

In aanloop naar dit Europees Kampioenschap, is Antwerpen ook gaststad voor 12 wedstrijden in de groepsfase van de allereerste editie van de Hockey Pro League. De Hockey Pro League is een internationaal hockeytoernooi waar de beste landen ter wereld – mannen- en vrouwenteams – aan deelnemen. Het toernooi is ook een van de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen in 2020.

Deze groepswedstrijden worden gespeeld tussen eind mei en eind juni. Zowel de Red Lions (mannen) als de Red Panthers (vrouwen) spelen telkens op dezelfde dag en tegen hetzelfde land op de hockeyterreinen van Sportcentrum Wilrijkse Plein:

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is