Handelsbeurs geeft Night of the Diamonds extra glans

Op 5 mei 2022, over deze onderwerpen: Sport

Twee jaar was het coronavirus de spelbreker voor de Night of the Diamonds, maar daar komt vanavond verandering in. En hoe! Voor deze langverwachte editie van de Antwerpse sportlaureatenviering trekt Sporting A alle registers open. Met een wervelende awardshow in het adembenemende decor van de iconische Handelsbeurs wordt het een avond die niemand snel zal vergeten.

Antwerpen is de sporthoofdstad van Vlaanderen. Een bewegende en bruisende stad die bulkt van sportief talent. Gevestigde waarden en rijzende sterren schitteren met de regelmaat van de klok zowel individueel als collectief op een (inter)nationaal podium. Ook in 2020 en 2021 gooiden heel wat Antwerpse atleten en sportclubs hoge ogen in hun competities en kaapten ze eremetaal weg op de vele BK’s, EK’s en WK’s. Zelfs op de Olympische en Paralympische Spelen zwaaiden enkele toppers de plak.

Uitstel is gelukkig geen afstel. Nu het weer kan, is het hoog tijd om al die straffe Antwerpse prestaties nadrukkelijk in de spo(r)tlights te zetten. Om uitvoerig stil te staan bij de vele sportieve successen in een periode waarin de wereld, en dus ook de sportsector, leek stil te staan. De weg naar de top is sowieso lang en hard, maar werd plots ook onvoorspelbaar. In coronatijden hadden onze Antwerpse atleten een onbekende tegenstander te bekampen, een extra horde te nemen. Ze deden het met verve. Hiervoor is een diepe buiging op zijn plaats, alsook een onvergetelijke gala-avond waarop we al onze sportieve diamanten samen willen zien stralen.

Viering met alles erop en eraan

In Antwerpen zien we het graag groots en daarom pakt Sporting A groots uit met een spetterend avondvullend programma, waarin er naast het sportieve luik ook veel ruimte is voor beleving en entertainment. Een bruisende show met opzwepende verrassingsacts, een streepje muziek, een snelcursus kunst en een vleugje humor. Ook niet te versmaden: Sporting A-mascotte Antwan stelt met gepaste trots zus Antwanette voor aan het grote publiek. En dat allemaal op een unieke locatie die tot ieders verbeelding spreekt: de Handelsbeurs. Één brok Antwerpse geschiedenis en imposante architectuur, waar natuurlijk eeuwenlang beurstransacties plaatsvonden maar ook sportactiviteiten zoals grandioze turnshows, rolschaatsen en schermen.

Maar uiteraard gaat de meeste aandacht uit naar de sportieve hoogtepunten waarvoor onze atleten tekenden in 2020 en 2021. En dat waren er heel wat. Een stoet atleten en clubs uit verschillende sporttakken passeert de revue. De olympische en paralympische atleten die in Tokio de Antwerpse eer verdedigden krijgen een huldiging, en er worden vier carrièreprijzen uitgereikt. Pieter Timmers, Kimberly Buys, Thomas Briels en Dirk Van Tichelt bouwden een schitterende loopbaan uit, waren jarenlang de best denkbare ambassadeurs voor onze sportstad en hebben dan ook meer dan recht op een lifetime achievement award. En er sprong nog een bijzondere prestatie in het oog. BRABO-zwemsters Kim en Lynn Caluwaerts, Wendy Van der Zanden en Kimberly Buys trokken hun badmuts aan voor het goede doel en zwommen prompt het wereldrecord op de 4x100m vrije slag in de categorie 30 tot 39-jarigen van de tabellen. Een fenomenale en gulle inspanning, want naast veel bewondering leverde dit exploot duizenden euro’s op voor onderzoek naar agressieve hersenkanker bij kinderen.

Peter Wouters - Antwerps schepen bevoegd voor Sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is