Het Steen lanceert nieuw lente- en zomeraanbod

Op 27 maart 2024, over deze onderwerpen: Toerisme

Exclusieve rondleidingen, streekproducten en Antwerpse kunst in de kijker

Het Steen is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Antwerpen. Vooral in de lente en de zomer krijgt het belevingscentrum heel wat Antwerpenaren én toeristen over de vloer. Het Steen lanceert dan ook een uitgebreid aanbod dit voorjaar. Zo kunnen bezoekers gratis komen proeven van streekproducten, een rondleiding achter de schermen krijgen en zich laten inspireren door werk van lokale kunstenaars en ondernemers.

Het Steen achter de schermen

Tijdens een exclusieve gidsrondleiding krijgen bezoekers de kans om de kamers, kelders en zolders van Het Steen te bezoeken, die normaal gezien verborgen blijven voor het publiek. De rondleiding voert langs een wirwar van smalle trappen en geheime torenkamers, elk met een spannend verhaal. De gids neemt mensen mee in de woelige en soms ijzingwekkende geschiedenis van Het Steen, waar scherprechters vermeende heksen ondervraagden en veroordeelden hun laatste gebed opzegden

  • Data: 30 maart, 6 april, 13 april, 11 mei, 18 mei en 1 juni
  • Openingstijden: telkens om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur
  • Locatie: cruiseterminal Het Steen
  • Prijs: € 15
  • Reserveren kan via de website van Experience Antwerp

Streekproduct in de kijker

Elk laatste weekend van de maand kunnen bezoekers gratis komen proeven van een Antwerps streekproduct in de Antwerp City Shop. Tijdens dat weekend geldt er ook 20% korting op dit product. ​

  • Data: 30-31 maart, 27-18 april, 25-26 mei en 29-30 juni
  • Openingstijden: 12.00 uur tot 18.00 uur
  • Locatie: Antwerp City Shop
  • Prijs: gratis

TAKEOFF Antwerp Startup Fair

Net als de vorige jaren krijgen jonge, creatieve ondernemers tijdens de TAKEOFF Startup Fair de kans om hun producten in de kijker te zetten. Bezoekers kunnen op deze ondernemersbeurs snuisteren tussen originele producten en innovatieve ideeën. TAKEOFF Antwerp stimuleert hiermee jonge student-ondernemers om de eerste stappen te zetten richting het zelfstandig ondernemerschap. Aan het einde van de beurs maakt een van de ondernemers kans om definitief opgenomen te worden in de Antwerp City Shop in Het Steen.
​Data: 9 en 10 mei

Openingstijden: 12.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: cruiseterminal Het Steen
Prijs: gratis

Diamant in Het Steen

In de maand juni staat Het Steen in het teken van de Antwerpse diamantsector. In een mini-expo in de Lounge komen bezoekers dagelijks alles te weten over de boeiende reis die een diamant aflegt en in de weekends zijn er demonstraties van een echte juweelslijper.

Data: 3 juni tot en met 30 juni
Openingstijden: 10.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: Lounge van Het Steen
Prijs: gratis

Poppentheater Nello & Patrasche

Na het succes van vorig jaar keert dit authentieke poppentheater in 2024 terug naar Het Steen. Het bekende volksverhaal Nello & Patrasche wordt op ontroerende wijze tot leven gebracht met echte poppen en live muziek. Een must-see voor kinderen en families.

Data: 15 en 16 juni
Openingstijden: telkens om 11.00 uur en 14.00 uur
Locatie: cruiseterminal Het Steen
Prijs: € 12

Het Gelaat van Antwerpen

Fotograaf Philippe Verhoeven, die eerder al zijn werk tentoonstelde aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel, wordt uitgenodigd om in de Lounge van Het Steen zijn eigen Antwerps fotoproject te realiseren. Met 'Het Gelaat van Antwerpen' brengt hij een objectief beeld van onze huidige Antwerpse samenleving aan de hand van realistische portretten van een divers scala aan inwoners. De fototentoonstelling komt er in samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (KASKA).

Data: 1 juli tot en met 1 september
Openingstijden: 10.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: Lounge van Het Steen
Prijs: gratis

Schepen voor toerisme Koen Kennis: "Het rijkgevulde programma voor de volgende maanden bewijst nogmaals hoe multifunctioneel Het Steen is geworden sinds de heropening. Onze ‘oude dame’ bruist opnieuw van het leven, en met meer dan 500.000 bezoekers per jaar is het één van de meest bezochte gebouwen van Antwerpen geworden."

Het volledige aanbod van activiteiten is te vinden op visit.antwerpen.be/het-steen.

Koen Kennis - Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is