Iedereen naar het vaccinatiedorp, mobiele teams voor wie dat niet kan

Op 14 januari 2021, over deze onderwerpen: Sport, Welzijn

De vier Antwerpse eerstelijnszones intensifiëren hun samenwerking om zoveel mogelijk inwoners van de stad Antwerpen en de gemeenten Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek te vaccineren. Dit zal niet alleen gebeuren vanuit het nieuwe vaccinatiedorp VacCovid aan Spoor Oost. Minder mobiele inwoners zullen in eigen buurt gevaccineerd worden.

Deze week startte de bouw van het eerste Antwerpse vaccinatiedorp VacCovid aan Spoort Oost. Het overgrote deel van de inwoners uit Antwerpen, Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek zullen in VacCovid hun inenting tegen Covid-19 krijgen.

Voor mensen die niet of minder mobiel zijn worden ‘vliegende vaccinatoren’ ingeschakeld die vanuit het vaccinatiedorp op tijdelijke vaccinatielocaties neerstrijken. Ook die medewerkers vertrekken vanuit VacCovid. Op die manier blijft de logistieke keten duidelijk en veilig.

Over wie op deze manier wordt gevaccineerd, zal later nog informatie volgen.

Voor wie zijn woning niet kan verlaten, wordt er gewerkt aan een plan om mensen thuis te laten vaccineren.

Fons Duchateau, Antwerps schepen voor gezondheidszorg: “Antwerpen wil als centrumstad zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen en ook buurgemeenten ondersteunen. Met gebundelde krachten gaan we voor de bevrijding van onze regio”.

Maarten De Veuster, burgemeester Schoten: “Wij bundelen de krachten en kiezen de snelste, efficiëntste en beste manier voor de Schotenaren.”

Frank Gys, burgemeester Wommelgem: “Dankbaar dat we van de kracht van onze buur kunnen gebruikmaken zodat de Wommelgemnaar efficiënt en zeer vlakbij kan gevaccineerd worden.”

Rik Frans, burgemeester Stabroek: “Het is een goede zaak dat er gemeenteoverschrijdend wordt gewerkt op vlak van de eerstelijnszorg. Dat is niet alleen efficiënt maar het zorgt ook voor een duidelijke en heldere communicatie naar alle inwoners. Enkel met vereende krachten zullen we de onzichtbare vijand verslagen. Alleen kom je ver, samen kom je verder.”

Dis Van Berckelaer, burgemeester Borsbeek: “Borsbeek is bijzonder blij dat ze samen met de huisartsen van Borsbeek op Spoor Oost terechtkunnen. We kennen de locatie zeer goed en hebben kunnen ervaren hoe professioneel het testdorp functioneert. We zijn blij dat de Vlaamse regering ons deze kans geeft”.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, schepen voor gezondheidheids- en seniorenzorg

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is