Inburgeraars nemen inburgeringsattest in ontvangst

Op 17 februari 2017, over deze onderwerpen: Inburgering

In het Antwerpse stadhuis vond vandaag een inburgeringsceremonie voor nieuwkomers plaats. Deze nieuwkomers ontvingen hun inburgeringsattest nadat ze succesvol een inburgeringstraject hebben afgerond. Tijdens dat traject kregen ze lessen maatschappelijke oriëntatie in de eigen taal of een contacttaal en lessen Nederlands.

In 2016 behaalden maar liefst 3806 nieuwkomers hun inburgeringsattest na een geslaagd inburgeringstraject. Tijdens dat traject volgen ze lessen maatschappelijke oriëntatie in de eigen taal of een contacttaal en lessen Nederlands, onder individuele begeleiding van een trajectbegeleider. Daarnaast werkten ze een plan uit met concrete acties om actief te participeren in Antwerpen. 

De aanwezigen werden toegesproken door burgemeester Bart De Wever en schepen Fons Duchateau en in de bloemetjes gezet voor de bijzondere inspanningen die zij leverden om zich te integreren in de Antwerpse samenleving.

Enkele nieuwkomers deelden hun verhaal. Zo gaven Salman Saymooa, een theatermaker uit Syrië en Ezuz Hamid Ezuz, een Eritreeër die hier als schilder werkt, samen een toespraak. Nadien zoomden ze in op de hulp die ze van Atlas kregen om hun weg te vinden in onze samenleving.

Ook de muzikale intermezzo’s werden door de inburgeraars zelf verzorgd. Gitarist Murtadha Ghazi, een jonge inburgeraar uit Irak en rapper Ahmad Mashta, een Syrische jongere coverden bijvoorbeeld het nummer ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel.

De inburgeringstrajecten voor nieuwkomers worden georganiseerd door Atlas, integratie en inburgering Antwerpen.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever en Fons Duchateau, schepen voor diversiteit & inburgering

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is