Inschrijvingen voor Antwerpse Sportweken in krokus- en paasvakantie 2017 van start op woensdag 14 december

Op 12 december 2016, over deze onderwerpen: Sport

Onder de naam Antwerpse Sportweken organiseert Sporting A al jaren sportieve kampen voor kinderen en jongeren van 3 tot 16 jaar die elke schoolvakantie (behalve in de kerstvakantie) plaatsvinden. Op woensdag 14 december starten de inschrijvingen voor de krokus- en paasvakantie in 2017. Het voorbije jaar braken de Antwerpse Sportweken bovendien opnieuw een deelnemersrecord.

De stad Antwerpen zet al jarenlang in op kwalitatieve sportkampen. Sinds 2005 gaan deze door het leven als de Antwerpse Sportweken. Dat zijn sportkampen voor kinderen en jongeren van 3 tot 16 jaar die elke schoolvakantie plaatsvinden (uitgezonderd in de kerstvakantie). De sportweken duren telkens vijf dagen (behalve als er een feestdag in valt) en vinden overdag plaats. Deelnemers overnachten dus niet, maar keren ’s avonds steeds terug naar huis. Het aanbod is te vinden via de website www.antwerpen.be/sportweken en is heel divers: van leerrijke sport- en spelweken voor kleuters over plezante dans-, zwem- en multisportkampen tot coole avonturen- en klimweken. Er is voor elk kind wel een sportweek naar zijn/haar interesse. 

Inschrijven voor krokus- en paasvakantie vanaf woensdag 14/12

Wie voor de schoolvakanties in het voorjaar een sportieve bezigheid zoekt voor zijn kinderen, noteert het best woensdag 14 december in de agenda. Vanaf 9 uur kunnen geïnteresseerden hun kinderen inschrijven voor de Antwerpse Sportweken in de krokus- en de paasvakantie 2017 via het online-inschrijvingsformulier op www.antwerpen.be/sportweken. De krokusvakantie vindt dit jaar plaats van 27 februari tot en met 3 maart. De paasvakantie loopt van 3 tot en met 14 april.

Deelnemersrecord in 2016

Dat de Antwerpse Sportweken gesmaakt worden door de Antwerpenaars, bewijzen de deelnamecijfers die elk jaar blijven stijgen. De evolutie van de deelnemerscijfers van 2005 tot en met 2016 vertoont een opmerkelijke stijging: van 1772 deelnemers in 2005 naar een totaal van 7965 deelnemers in 2016. De totale capaciteit voor 2016 bedroeg 10174 deelnemers. Omgerekend betekent dit dat er dit jaar 75% van de totale capaciteit werd ingevuld. Er is dus nog ruimte voor groei.

Sporting A is dan ook steeds op zoek naar extra partners, sportclubs en nieuwe sportlocaties om het aanbod interessant te houden en waar nodig te vernieuwen. In 2017 wordt er zo o.a. verder ingezet op inclusieve sportweken. Dat zijn sportkampen waar kinderen met een fysieke of mentale beperking tijdens een van de Antwerpse Sportweken mee aansluiten bij kinderen zonder beperking. Dat brengt heel wat voordelen met zich mee voor alle betrokken partijen. Dat bewijst dit mooie videoportret van Niels van 4,5 jaar.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is