Kinderopvanglocatie Kadee opent deuren voor de hele buurt

Op 23 november 2017, over deze onderwerpen: Kinderopvang

Op zaterdag 25 november opent stedelijke kinderopvang Kadee in Antwerpen de deuren voor de hele buurt. Ook schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud brengt een bezoekje aan de kinderopvang.

Kinderopvang Kadee zet van 14 tot 17 uur de deuren open voor bezoekers. Ook de pers is welkom om een kijkje te komen nemen in de Jan Frans Van de Gaerstraat 56, 2020 Antwerpen. 

“Kinderopvanglocatie Kadee zal fungeren als een pilootproject om na te gaan hoe het stedelijke kinderopvangaanbod sterker geënt kan worden op de wijk”, verduidelijkt schepen Nabilla Ait Daoud. “Kinderopvang is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van kinderen. Niet alleen zorgt het ervoor dat ouders meer kansen kunnen grijpen, door bijvoorbeeld in een arbeidsmarktgericht traject te stappen, maar tegelijkertijd zorgt kinderopvang ook dat kinderen voorbereid worden op succesvolle kleuterschoolloopbanen.”

Op het programma staan 25 november informatie over de werking van Kadee, allerlei activiteiten zoals knutselen, een blotevoetenpad, snoezeldans, grime, hennaschilderen, vlechtjes maken… Op het menu staan hapjes uit verschillende culturen.

Het zijn allemaal activiteiten die de kinderen prikkelen en uitdagen. Tijdens de opendeurdag wil Kadee de buurt laten zien hoe de kinderopvang kinderen leert omgaan met andere kinderen en hoe ze nieuwe smaken leren kennen. Daarnaast worden de kinderen ook motorisch uitgedaagd via dans en het blotevoetenpad. Deze speelse leermomenten op jonge leeftijd hebben een grote rol in de ontwikkeling van de talenten en passies van het kind. Ze passen perfect binnen de visie van de stad Antwerpen, die kinderen vanaf het begin leerkansen wil bieden.

Kadee is een stedelijke kinderopvang met ruimte voor 128 kinderen van 0 tot 3 jaar. Een aanvraag voor een plaats in Kadee kan via deze link.

Autonoom Gemeentebedrijf Kinderopvang

De stedelijke kinderopvang in Antwerpen wordt gecoördineerd door het Autonoom Gemeentebedrijf (AG) Kinderopvang Antwerpen. AG Kinderopvang biedt groepsopvang aan in 22 locaties. De opvang richt zich op kinderen van 0 tot 3 jaar. De groepsopvang is professioneel uitgerust en biedt optimale ontplooiingskansen aan de kinderen. 

Meer informatie over kinderopvang in Antwerpen: www.antwerpen.be/kinderopvang.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor kinderopvang

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is