King of the Court tovert Scheldekaaien om tot zomers sportstrand

Op 31 augustus 2018, over deze onderwerpen: Sport

Op zaterdag 8 september vormen de Scheldekaaien het decor voor King of the Court, een prestigieus internationaal beachvolleybaltornooi. Sportliefhebbers kunnen gratis komen kijken naar topsportspektakel. Door de organisatie van dit evenement kunnen toeristenbussen tijdelijk geen gebruik maken van de busparking op de Plantinkaai, maar kunnen ze terecht op de alternatieve parking.

Antwerpen heeft opnieuw een topsportevenement beet. Op zaterdag 8 september vindt de tweede manche van de King of the Court Crown Series 2018 plaats op de Plantinkaai. King of the Court is een gloednieuw internationaal beachvolleybaltornooi, bestaande uit vier manches op vier locaties over de hele wereld. De eerste manche vindt plaats in het Nederlandse Utrecht. Na de tweede manche in de Scheldestad verhuist King of the Court naar het walhalla van het beachvolleybal met Waikiki Beach in Hawaii en Huntington Beach in Californië. Sporting A is dan ook fier dat de Scheldestad tussen deze ronkende locaties staat.

Snelle en spektakelrijke variant

Tijdens King of the Court wordt een nieuwe en onbekende tak van het beachvolleybal gespeeld, die vroeger vooral als training werd uitgeoefend. In tegenstelling tot bij het klassieke beachvolleybal wordt er op één veld niet gespeeld door twee ploegen, maar door vijf ploegen in een soort aflossingsysteem en dit tegen de klok. Deze technische variant is dan ook veel sneller en nog attractiever dan het klassieke beachvolleybal, waardoor het ook leuker wordt voor de supporters om te volgen.

In totaal zullen 15 internationale mannelijke topteams het tegen elkaar opnemen. Met Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn ook onze nationale toppers van de partij. Sportliefhebbers kunnen gratis komen kijken naar dit spektakel tussen 13 uur en 22 uur. Zij moeten online hun gratis ticket reserveren via www.kingothecourt.com. Tussen de wedstrijden door zijn er veel acts en entertainment. Voorafgaand aan de finale is er een optreden van Belle Perez. Na de finale is er nog tot 23 uur een dj-set met Sunnery James & Ryan Marciano.

Busparking op de Kaaien tijdelijk afgesloten

Door de organisatie van dit topsportevenement wordt de internationale busparking op de Plantinkaai afgesloten. Toeristenbussen kunnen hun reizigers afzetten aan de tijdelijke drop-offzone en kunnen dan terecht op de alternatieve busparking verderop aan de Ledeganckkaai. In functie van de opbouw en de afbraak van het eventterrein gelden deze maatregelen van 4 tot en met 11 september.

King of the Court – praktisch

zaterdag 8 september
Busparking, Plantinkaai
programma:

13.00 – 14.00 uur: Groep A
14.30 – 15.30 uur: Groep B
16.00 – 17.00 uur: Groep C
17.30 – 18.30 uur: Halve finales A
19.00 – 20.00 uur: Halve finales B
20.15 uur: optreden van Belle Perez
20.30 uur – 22.00 uur: finale
22.00 – 23.00 uur: dj-set van dj Sunnery James & Ryan Marciano

gratis (wel verplicht online tickets te reserveren)
alle praktische info en tickets reserveren via www.kingofthecourt.com.

Verantwoordelijk schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is