Kom naar de Antwerpse zwembaden in de krokusvakantie

Op 8 februari 2018, over deze onderwerpen: Sport

In de komende krokusvakantie staat er heel wat op het programma in de stedelijke zwembaden. Zo kunnen Antwerpenaars meer komen zwemmen dankzij uitgebreide openingsuren in enkele zwembaden. Op woensdag 14 februari kunnen sportieve romantische zielen de dag van de liefde komen vieren in 2 zwembaden die Valentijnszwemmen organiseren. In Merksem is het feestjaar van het 50-jarige bestaan van zwembad Park van Merksem van start gegaan.

Van 10 tot en met 18 februari is het krokusvakantie voor de schoolgaande jeugd. Wie nog op zoek is naar leuke bezigheden, kan terecht in een van de stedelijke zwembaden. Zo zijn enkele zwembaden langer geopend en is er ook een attractief activiteitenaanbod uitgewerkt. Zwemmen blijft dan ook een van de populairste sporten in Antwerpen.

Uitgebreide openingsuren voor de overdekte zwembaden

Traditioneel openen tijdens de schoolvakanties heel wat overdekte zwembaden hun deuren extra lang. Ook nu is dat het geval in zwembad De Schinde (Ekeren), zwembad Groenenhoek (Berchem), zwembad Plantin Moretus (Borgerhout) en zwembad Ieperman (Wilrijk). Maar ook de andere zwembaden zijn open om de Antwerpenaar op zijn of haar sportieve wenken te bedienen. Surf naar de respectievelijke webpagina van elk zwembad voor de uitgebreide openingsuren en de sluiting voor het jaarlijkse onderhoud. Een overzicht van alle zwembaden in Antwerpen is te vinden op www.antwerpen.be/zwembaden. 

Beleef Valentijnsdag eens onder water

Nog geen plannen voor valentijn? Op woensdag 14 februari kunnen Antwerpenaars met gevoel voor romantiek een unieke 'Valentijn onder water' beleven in zwembad Plantin Moretus (Borgerhout) en zwembad Ieperman (Wilrijk).

Naast zwemmen in een romantisch sfeertje met gepaste onderwaterverlichting en dromerige achtergrondmuziek kunnen verliefde zielen genieten van massages, hartensnoepjes, pannenkoeken, bubbels en meer. En dat allemaal voor de prijs van een normale zwembeurt. Een volledig programmaoverzicht is te vinden op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.  

50 jaar zwembad Park van Merksem

In 2018 bestaat zwembad Park van Merksem exact 50 jaar. En dat wordt gevierd. Zo hebben alle Merksemnaars een postkaart ontvangen met het feestelijke programma én een zwemticket waarmee ze met maximum 5 personen gratis kunnen gaan zwemmen in zwembad Park van Merksem. Een van de andere geplande activiteiten is een tentoonstelling over het zwembad vroeger en nu. Sporting A en het district Merksem doen in dat kader een oproep aan alle Antwerpenaars om mee bij te dragen aan de tentoonstelling. Wie thuis nog vintage zwemkledij, -materiaal of oude foto's van of genomen in het zwembad Park van Merksem heeft en die in bruikleen wil geven tot eind juni, wordt gevraagd het materiaal voor 20 februari af te geven aan de infobalie in het districtshuis. Alle info over het feestjaar is te vinden op www.50jaarzwemmeninmerksem.be.  

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is