Langspeelfilm Calibro 9 filmt in Scheldestad

Op 9 augustus 2019

In augustus zijn er opnames in Antwerpen voor Calibro 9, gebaseerd op een misdaadfilm uit de jaren '70. De Belgische acteur Eric Godon speelt erin mee.

Calibro 9 is een Italiaanse langspeelfilm over de maffia. De film vertelt hetzelfde verhaal als de film Milano Calibro 9 uit 1972, maar dan actueel. Het stuk dat in Antwerpen wordt opgenomen, toont Maia en Fernando, die er een geschil komen regelen met het hoofd van de 'Ndrangheta (Calabrese maffia) omdat ze 100 miljoen euro gestolen hebben van Don Vincenzo. Don Vincenzo probeert hen bij hun aankomst in Antwerpen te vermoorden.

De Belgische acteur Eric Godon (In Bruges, The Missing, Kidnapping Mr. Heineken, D'Ardennen...) en negentig Belgische extra’s spelen mee in de film.

Er zijn in 11 draaidagen in Antwerpen in augustus. Er wordt onder andere gefilmd op de Droogdokkensite, aan het MAS en op het Zaha Hadidplein. Naast Antwerpen wordt er ook gefilmd in Catanzaro en Milaan.

Filmcel stad Antwerpen

De stad richtte haar filmcel op in 2001. De afgelopen jaren kreeg die telkens rond de 350 aanvragen om te filmen; vorig jaar waren die goed voor in totaal 1168 draaidagen. Regionale en internationale film- en televisieproducties zetten Antwerpen beter op de kaart, wat goed is voor de economie en de uitstraling van de stad, en voor het toerisme. Meer informatie staat op www.antwerpen.be/filmcel.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever      

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is