Ludieke zoekwedstrijd WK Turnen levert eerste winnaar op

Op 5 juli 2023, over deze onderwerpen: Sport

Vandaag werd de eerste winnaar gekroond van de zoekwedstrijd naar de Sporting A- turnpantoffel, een actie in het thema van het WK Turnen dat dit najaar in Antwerpen plaatsvindt. De gelukkige winnaar werd in de bloemetjes gezet en won een duoticket voor het wereldkampioenschap.

Van 30 september tot en met 8 oktober tekenen de beste gymnasten ter wereld present in Antwerpen, om mee te dingen naar wereldtitels op het wereldkampioenschap Turnen. Sporting A zet in aanloop naar het grootste gymnastiek-evenement op de kalender een uitgebreid voorprogramma op. Daarbij worden de Antwerpenaren met verschillende activiteiten warm gemaakt voor gymnastiek in het algemeen en het WK in het bijzonder.

Ook een originele zoektocht mocht daarbij niet ontbreken. Daarvoor werkte Sporting A de grote ‘pantoffelheld’-wedstrijd uit, een zoektocht naar een uit de kluiten gewassen turnpantoffel. Die ziet er als volgt uit:

Elke woensdag van de zomervakantie krijgt de Antwerpenaar tips om de geheime locatie te achterhalen. Om 9 uur wordt de eerste gepost op de Facebookpagina en Instagram Stories van Sporting A. Later volgen bijkomende tips.

Geïnteresseerde volgers vinden via de aanwijzingen de weg naar de juiste verstoplocatie. Bij elke zoektocht hoort ook de opdracht om een specifiek voorwerp mee te nemen. Op die manier kunnen toevallige voorbijgangers niet als eerste de wedstrijd winnen.
Bij de pantoffel bevindt zich een QR-code naar een online formulier. Wie als eerste de code heeft gescand én het juiste voorwerp bijheeft, is de weekwinnaar. Hij /zij wint een duoticket voor het WK Turnen.
Élke deelnemer die later die woensdag (tot 16 uur) nog tot bij de turnpantoffel komt en de QR-code scant, maakt automatisch kans op de hoofdprijs: een duoticket voor het WK Turnen, mét heel wat leuke belevingsextra’s op het WK zelf. ​

​“Wie het turnpantoffeltje past, trekke naar het WK Turnen in het Sportpaleis! Al laten we dat verkleinwoord beter achterwege, want het is best een grote maat. Aangezien het WK Turnen een evenement van wereldformaat is, zochten en vonden we een eerste verstoplocatie die de hele wereld ons benijdt: het Centraal Station. Wie vandaag naast het duoticket greep, krijgt nog negen herkansingen, telkens op een andere verrassende plek in de stad. Sporting A wenst alle speurneuzen veel succes toe en hoopt voor hen dat ze volgende keer (nog) sneller op het juiste spoor zitten”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.

Peter Wouters - Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren

 

Jelle Bryssinck

Woordvoerder schepen Peter Wouters

 

E-mail: jelle.bryssinck [at] antwerpen.be

Mobiel: 0495 80 15 47

 

 

 

 

 

U heeft deze e-mail ontvangen omdat u een contact van Stad Antwerpen bent. Als u deze e-mails niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich uitschrijven. Via deze link vindt u ook meer informatie over privacy.

 

[Made with Prezly]

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is