Medewerkers van stad en OCMW Antwerpen staan hun job een dag af voor het goede doel

Op 18 oktober 2017, over deze onderwerpen: Economie & Werk, OCMW, Welzijn

Op donderdag 19 oktober is het YOUCA Action Day (vroeger gekend onder de naam Zuiddag). Tijdens die dag nemen leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde middelbaar een dag verschillende jobs over. Zo verdienen ze geld voor het goede doel. Ook medewerkers van de stad en OCMW Antwerpen staan die dag hun job af. In 2017 gaat de opbrengst naar een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador.

Tijdens de YOUCA Action Day palmen meer dan 17.000 leerlingen in heel Vlaanderen en Brussel de werkvloer in om geld te verdienen voor het goede doel. Ze werken in een bedrijf, voor een organisatie of bij een particulier en staan hun loon af aan een jongerenproject in het Zuiden.

Ook de stad en OCMW Antwerpen stellen hun deuren open en verwelkomen leerlingen. De jobs die ze bij de stad zullen doen, zijn heel uiteenlopend. Hieronder een greep uit het aanbod:

schepen voor onderwijs en rechtszaken
kabinetsmedewerker bij schepen voor sociale zaken, wonen, diversiteit & inburgering en samenlevingsopbouw
directeur bestuurszaken stad en OCMW
toezichter containerpark
magazijnier in de erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience (40.000 boeken, ouder dan 200 jaar)
onthaalmedewerker in het MAS
vormingsmedewerker dienst Jongerenwerking OCMW (volgen en helpen bij een les rond 'leren solliciteren' en 'uiterlijk en houding op een sollicitatie' voor jongeren in het kader van een voortraject activering)
werftoezichter Noorderlijn
baliemedewerker Visit Antwerpen

Voor elke job betalen de stad en het OCMW 50 euro aan YOUCA, Youth for Change and Action. Die organisatie zamelt geld in voor jongerenprojecten in het Zuiden. Dit jaar gaat de opbrengst naar naar een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador.

Meer info over YOUCA staat op www.youca.be.
Journalisten die meer info wensen over dit persbericht of een bepaalde job bij de stad op de voet willen volgen, kunnen contact opnemen met:

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever – Fons Duchateau, voorzitter OCMW Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is