Meer laadpalen in Vlaanderen

Op 30 mei 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs

EV Belgium en het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen slaan de handen in elkaar

Vlaanderen staat voor een grote energietransitie. Daarbij moet er een versnelling hoger geschakeld worden bij de uitrol van een laadpalennetwerk in Vlaanderen. Er wordt een snelle groei verwacht van de installatie van laadpalen bij bedrijven en particulieren en de publieke laadinfrastructuur. Dit is enkel mogelijk als er genoeg kennis en handen zijn
die deze ambitie waar maken.

En dat begint met onderwijs dat leerlingen vertrouwd maakt met nieuwe technologieën zoals laadpalen. Daarbij is geen tijd meer te verliezen. Daarom slaan het provinciaal onderwijs en EV Belgium de handen in elkaar. Blitz Power, lid van EV Belgium, schenkt als eerste 20 laadpalen aan het provinciaal onderwijs die als didactisch materiaal ingezet zullen worden. Daarnaast wordt ook een opleiding voor leerkrachten voorzien in samenwerking met EV Belgium en de koepel van het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen.

Het provinciaal onderwijs heeft, ook bij bedrijven, een sterke reputatie opgebouwd in STEM-richtingen met specialisatie in niche-studierichtingen afgestemd op de noden van de maatschappij en arbeidsmarkt. Daarbij neemt het POV ook bij de energietransitie haar voortrekkersrol op. Dat wil zeggen dat nieuwe technologieën vlot hun weg moeten vinden naar de klaslokalen van de provinciale scholen.

Dat start met de professionalisering van haar leraren als belangrijke schakel naar de leerlingen. In samenwerking met EV Belgium krijgen de leerkrachten van scholen in alle provincies onder leiding van professor Peter Van den Bossche een opleiding. Zij geven op hun beurt deze kennis door aan leerlingen van de tweede en derde graad TSO en BSO. Ook zal het provinciaal onderwijs haar expertise doorgeven aan de andere netten zodat het op termijn in Vlaanderen naar alle scholen haar weg vindt.

Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Provinciaal Onderwijs Vlaanderen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is