Nieuw speelterrein voor Fort van Merksem

Op 11 maart 2016, over deze onderwerpen: Jeugd, Parken, Recreatie

De stad laat het speelterrein aan het Fort van Merksem vernieuwen. Het thema van het nieuwe speelterrein wordt ‘militair fort’ en zal zo de geschiedenis van de plek in de verf te zetten. Het college keurde vandaag het definitieve ontwerp voor de nieuwe speelplek goed.

Het speelterrein aan het Fort van Merksem is aan vernieuwing toe, zodat het blijft voldoen aan de veiligheidsnormen. Eind vorig jaar organiseerde de stad een bevraging bij kinderen en buurtbewoners om hun mening te vragen over het voorlopige ontwerp. Daaruit bleek een groot enthousiasme voor de nieuwe speelplek. Opvallend was de vaak weerkerende vraag naar meer klimmogelijkheden en voldoende zitplekken. Dit werd dan ook meegenomen in het definitieve ontwerp.

De nieuwe speelplek zal uit verschillende zones bestaan. In de avonturenzone ligt de nadruk op klimmen en uitdaging, met bijvoorbeeld een uitkijktoren en een kabelbaan. De zone voor natuurbeleving biedt dan weer plek voor spelen in de natuur. Hier wordt minder intensief gemaaid en is er in de toekomst plek voor bijvoorbeeld een wilgenhut of een boomhut. Deze zone grenst aan het bestaande dierenpark. In de ‘chillzone’ komen veel banken en hangmatten en kan er gepicknickt worden. Ten slotte is er een speelplek voor de allerkleinsten, met onder andere een dubbele schommel en een groot zandspeeltoestel. Het overkoepelende thema is ‘militair fort’ waardoor de locatie van de plaats extra benadrukt wordt.

Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe speelplek volgend voorjaar aangelegd, om klaar te zijn tegen de zomervakantie van 2017.

Verantwoordelijken schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is