Nieuw speelterrein voor Steytelinckpark

Op 25 maart 2016, over deze onderwerpen: Jeugd, Parken, Recreatie

De stad zal het speelterrein in het Steytelinckpark in Wilrijk vernieuwen. Er komen twee zones voor kinderen van verschillende leeftijden en er is extra aandacht voor toegankelijkheid. Het college keurde vandaag het voorontwerp goed. Tot eind april krijgt iedereen de kans om te reageren op dit voorontwerp. De aanleg gaat in principe in het voorjaar van 2017 van start. In de zomer van 2017 zullen kinderen zich dus op het speelterrein kunnen uitleven.

Het speelterrein in het Wilrijkse Steytelinckpark is aan vernieuwing toe zodat het blijft voldoen aan de huidige veiligheidsnormen.

Het voorontwerp wil inspelen op de parkomgeving met aandacht voor het kasteel en de parkvijver. De basis vormen twee zones voor kinderen van verschillende leeftijden, elk met een eigen sfeer:

De peuters en kleuters krijgen een speelzone met lagere en kleinere toestellen, zo dicht mogelijk bij het bestaande terras van het Kasteel Steytelinck.
Voor de grotere kinderen en tieners komt er een aansluitende speelzone meer zuidwaarts, naast de bosrand. Zo zullen ze ook deels in het bos kunnen spelen.

Bij de inrichting van het speelterrein zal extra aandacht gaan naar de toegankelijkheid van de toestellen, de paden en het straatmeubilair voor mensen met een beperking, zonder dat dit als een visuele aparte speelterreininrichting wordt ervaren.

Iedereen kan tot eind april 2016 reageren op het voorontwerp via http://oor.antwerpen.be/Steytelinckpark.  

Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe speelplek in het voorjaar van 2017 aangelegd. Tegen de zomer is het geheel klaar.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is