Nieuwbouw stedelijke kinderopvang Kadee

Op 16 juni 2020, over deze onderwerpen: Kinderopvang

Het gebouw van stedelijke kinderopvang Kadee in Antwerpen (Kiel) voldoet niet meer aan de huidige normen van een modern, duurzaam gebouw. Een volledige nieuwbouw bleek de beste optie. Het college legt de plannen hiervoor voor aan de gemeenteraad. Na goedkeuring gaat de schop in 2022 in de grond. Het nieuwe gebouw komt vlak naast het huidige kinderdagverblijf.

De nieuwe Kadee wordt een modern en duurzaam kinderdagverblijf met 8 leefgroepen en 144 kindplaatsen. 5 leefgroepen en een keuken komen op het gelijkvloers en 3 leefgroepen op de eerste verdieping. De huidige Kadee blijft tijdens de bouwwerken operationeel. Zo ontstaat er geen tekort aan kindplaatsen. Hiervoor wordt een slimme fasering van het bouwproject toegepast. Er blijven steeds 6 leefgroepen in gebruik. Het oude gebouw zal gefaseerd worden afgebroken.

Deze nieuwe locatie combineert een veilige en inspirerende binnenruimte en een groene en avontuurlijke buitenruimte. Kadee is bovendien omringd door groen, door de ligging aan het Kielpark.

“De stedelijke kinderopvang is een echte partner voor de ouder bij de ontwikkeling en ontplooiing van ieder kind en staat garant voor een hedendaags, betrouwbaar en kwaliteitsvol aanbod. In een stimulerende omgeving bieden ze de nodige ruimte en zorg zodat ieder kind op zijn eigen ritme kan groeien en aan zijn vaardigheden kan blijven werken. De vernieuwing van Kadee tot een modern en duurzaam opvanginitiatief past binnen deze visie”, verduidelijkt schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud.

Kadee bevindt zich in de Jan Frans van de Gaerstraat. Het totale investeringsbudget voor het project bedraagt 6.276.581,65 euro. AG VESPA is gedelegeerd bouwheer. De werken starten in de zomer van 2022. De oplevering is voorzien voor 2024

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor kinderopvang

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is