Nieuwe hondenloopzone op het Eilandje

Op 3 mei 2019, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

De stad Antwerpen opent in juni een hondenloopzone aan het Droogdokkenpark op het Eilandje. Baasjes en hun viervoeters zullen zich er 5 à 6 jaar kunnen uitleven op speeltuigen en een grote grasoppervlakte. De zone is tijdelijk in afwachting van de ontwikkeling van het gebied. Daarna verhuist de hondenloopzone iets meer naar het noorden.

De nieuwe hondenloopzone in het Droogdokkenpark zal bestaan uit 800 m² zandondergrond met speeltuigen en 1000 m² gras waar honden vrij kunnen rondlopen. Het eerste deel met zand opent in juni en zal 5 à 6 jaar toegankelijk zijn. Omdat het gras voldoende tijd nodig heeft om in te groeien, opent dat gedeelte in een latere fase. Na de verdere ontwikkeling van het Droogdokkeneiland verhuist de hondenloopzone iets meer naar het noorden op het Eilandje.

Schepen voor dierenwelzijn Fons Duchateau is blij met deze nieuwe hondenloopzone: “De bewoners van het Eilandje gaven op verschillende inspraakmomenten aan dat ze graag een hondenloopzone willen in hun wijk. Met deze zone komen we tegemoet aan hun vraag. Bovendien verzoenen we de noden van baasjes en hun dieren met de verdere ontwikkeling van de wijk. Ook dat is belangrijk. Intussen bekijken we ook de mogelijkheid van een hondenloopzone in de Cadixwijk. Het gaat om een bestaande zone van 400 m² in de Binnenvaartstraat die omheind zou worden.”

De stad legde dit jaar al acht hondenspeeltuinen aan. Met de nieuwe hondenloopzone aan het Droogdokkenpark telt Antwerpen vanaf juni twaalf hondenloopzones met speeltuigen. Honden en hun baasjes kunnen zich in de speeltuinen uitleven op speeltuigen zoals slalompaaltjes, een evenwichtsbalk en een klimpiramide.

Daarnaast telt de stad 65 hondenloopzones waar honden zonder leiband mogen rondlopen. Hondeneigenaars vinden een overzicht van alle hondenloopzones op het stadsplan op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Verantwoordelijke schepenen: Fons Duchateau, schepen voor dierenwelzijn - Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is